Ligestillingsminister Manu Sareen har fundet en ny mærkesag.

Den populære danske legetøjsgigant LEGO har i december lanceret en ny serie af deres populære klodser. Serien LEGO Friends henvender sig mest til piger og har et lyserødt look.

Det byder Manu Sareen imod.

Ministeren linker på sin facebook-side til amerikanske Huffington Post, som i en længere artikel beskriver, at mange amerikanere åbenbart er blevet stødt på manchetterne over at LEGO laver en legetøjsserie henvendt til piger.

- Der er gang i debatten om LEGOs legetøj ’LEGO Friends’, der er specifikt rettet mod piger med bl.a. pink farver. Kritikken retter sig mod, at legetøjet er kønsstereotypt. Her er jeg enig. Det er ærgerligt, at LEGOs unikke og inspirerende legetøj nu er med til at tegne så traditionelle kønsroller, som de gør med LEGO Friends, skriver Manu Sareen på sine Facebook-side.

LEGO har mange forskellige serier af deres populære klodser på markedet. Nogle af de mest populære er Star Wars legetøjet, som primært henvender sig til drenge. Det samme gør Ninjago-serien, hvor fire små ninjaer kæmper mod onde skeletter.

Det har dog ikke stødt Manu Sareen tidligere.

I skrivende stund har 60 personer kommenteret ministerens indlæg på Facebook.

De fleste af dem har den holdning, at ministeren bør finde noget andet at bruge sin tid på.

- Brug dig din tid på noget fornuftigt. Folk kan da bare lade være at købe det legetøj, som de ikke mener er politisk korrekt. Der er da tusindvis af alvorlige opgaver i denne tid . Skuffende, Manu, skriver en Jette Friis.Er det forkert, at Lego laver lyserødt legetøj målrettet til pigerne? Har ministeren en pointe, eller er det til grin, at han blander sig? Deltag i debatten herunder