Tidl. Socialminister og folketingsmedlem for de Radikale Manu Sareen siger, at han er mæt af politik. Kontoret i Socialministeriet blev pakket ned inden valget. Han forventede ikke, at han skulle tilbage ,uanset om rød blok havde vundet valget.

Nu endte valgte med, at den populære politiker slet ikke blev valgt ind i Folketinget. Manu Sareen og Ida Auken kæmpede om det samme mandat, og Ida Auken vandt.

»Jeg har det sådan lidt dobbelt med det. På den ene side er det da ærgerligt. På den anden side er det nogle gange meget rart, at der kommer en beslutning udefra, som man ikke selv er herre over. For jeg har været 13 år i politik, og jeg er mæt af politik,« siger Manu Sareen, der som socialminister har haft meget lange arbejdsdage.

»Jeg glæder mig til, at der skal ske nogle andre ting. Jeg sad som Socialminister på en tredjedel af statens budget, det var et kæmpe arbejdsområde, og det betyder, at jeg det seneste halvandet år stort set ikke haft noget socialt liv. Jeg glæder mig sindssygt meget til at se venner og være til stede og se mine børn og min kæreste,« siger Manu Sareen.

Den nye kæreste er psykolog, men har ikke lyst til at være i mediernes søgelys.

»Jeg har ikke noget i mod at nævne hendes navn. Men hun gider ikke. Det er jo ikke alle, der er som os politikere,« siger Manu Sareen.

Forholdet har ifølge Manu Sareen været on/off i et stykke tid.

»Jeg har ikke været den nemmeste at være kæreste med, fordi jeg har haft så travlt, det skal jeg gerne indrømme. Så det har været sådan, at så har vi set hinanden, og så har vi ikke set hinanden. Så nu glæder jeg mig til, at jeg kan bruge mere tid sammen med hende. Jeg skylder på alle konti, når det handler om venskaber, familie og.... redaktør, siger min redaktør, der lige er kommet ind af døren,« griner Manu Sareen.

Han skal i gang med at skrive en ny børnebog, der skal udkomme til december, når filmatiseringen af hans første børnebog ‘Iqbal Farooq og den sorte Pjerrot’ får premiere.

Derudover er han i gang med at skrive en selvbiografi.

»Så jeg har nogle bøger, jeg skal have skrevet, og så vil jeg gerne tilbage og arbejde med udsatte børn, som jeg gjorde inden, jeg blev politiker,« siger Manu Sareen.