Alt gik som smurt for folketingsmedlemmet Maja Panduro (S), der havde den centrale post som politisk ordfører, mens Helle Thorning-Schmidt var statsminister. Men i 2016 gik det galt for den dengang nybagte mor.

Symptomerne havde været der længe. Summen i fingrene, svimmelhed og synsforstyrrelser.

Den succesfulde S-politiker Maja Panduro fortæller i et interview med Randers Amtsavis søndag om sin store krise: Om dengang for to år siden, hvor hun blev sygemeldt med stress.

»Hvis det ikke havde været for Andreas og især Aksel (ægtemand og søn, red.), så havde jeg bare ligget hjemme på sofaen i fosterstilling omgivet af tomme pizzabakker,« fortæller hun åbenhjertigt.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt taler med Maja Panduro ved åbningsdebatten 9. oktober 2014 i Folketinget.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt taler med Maja Panduro ved åbningsdebatten 9. oktober 2014 i Folketinget. Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Vis mere

Det kunne være endt meget værre, erkender hun i dag. Andre ender i misbrug, får en blodprop eller en anden sygdom, der ødelægger dem fuldstændig.

Både ægtemanden Andreas og parrets lille søn Aksel fungerede som et lys i det mørke, der prægede den svære tid, hvor hun forsøgte at håndtere stresssymptomerne ved blot at arbejde endnu hårdere.

Forud for episoden i 2016 gik det også galt for hende under valgkampen i 2015.

Her 'crashede' hun med egne ord totalt.

»Hos lægen, hvor Andreas og Aksel var med, kunne jeg ikke huske lægens navn og vidste ikke rigtig, hvem Aksel var,« fortæller hun.

Det endte med, at Maja Panduro sov i tre døgn, hvorefter hun fortsatte valgkampen.

I dag er S-politikeren tilbage på Christiansborg i en mere tilbagetrukket rolle. Uden ordførerskaber.

Snart går hun på barselsorlov - og stiller ikke op igen ved næste valg. Hun ville gerne have kæmpet videre, men satser nu på at gøre sin uddannelse i statskundskab færdig, fortæller hun i interviewet.

Maja Panduro og Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen solgte cupcakes i valgkampen i 2015. 
Maja Panduro og Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen solgte cupcakes i valgkampen i 2015.  Foto: Richard Sylvestersen/Ritzau Scanpix
Vis mere