Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har til opgave at holde coronasmitten nede. Men nu er han selv blevet ramt.

Tirsdag er Heunicke nemlig testet positiv for covid-19 under et besøg i Bruxelles. Han er nu i selvisolation på et hotel i Bruxelles.

Det oplyser Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

På sin Facebook-side skriver Magnus Heunicke selv, at det nu blev hans tur.

»Så blev det min tur. Jeg tog den her selvtest tidligt i morges, og de to streger betyder positiv. Det har jeg nu fået bekræftet med en PCR test, og det betyder, at ja, jeg er smittet med corona. Jeg ved ikke præcis, hvor jeg er smittet, men jeg er i gang med at kontakte dem, der kan være mine nære kontakter de sidste dage.«

Mens mange virksomheder af egen drift har aflyst deres julefrokoster, holder både Sundhedsministeriet og Sundhedsstyrelsen fast i at afholde julefrokost trods høje smittetal.

Fredag deltog sundhedsministeren i en julefrokost i Sundhedsministeriet. Her er der på nuværende tidspunkt konstateret ét yderligere smittetilfælde.

Ifølge Sundhedsministeriet er det dog uvist, hvornår Heunicke er blevet smittet. Sundhedsministeriet peger på, at han også har kørt "med både metro og S-tog i København".

Ifølge Sundhedsministeriet har Magnus Heunicke det godt efter omstændighederne. Han har dog milde symptomer i form af ondt i halsen.

- Sundhedsministeren varetager fortsat sit arbejde i videst muligt omfang fra sit hotelværelse i Bruxelles, skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

/ritzau/

Andre læser også