De Konservatives nye formand, Søren Pape Poulsen, ser i en ny valgprognose med et lille fremskridt ud til lige akkurat at blive valgt ind i Folketinget.

En lille fremgang til de Konservative i en ny valgprognose viser, at partiets nye leder, Søren Pape Poulsen (K), med nød og næppe vil få en plads i Folketinget på et yderligt mandat.

Valgprognosen er udarbejdet af valgforsker og professor Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet for Altinget.dk.

Den viser, at de Konservative står til at få ti mandater mod de nuværende otte mandater. Søren Pape Poulsen, der er ny folketingskandidat og stiller op i Vestjyllands Storkreds, vil ifølge en »hitliste« over de konservative folketingskandidater fra Søren Risbjerg Thomsen blive valgt som det niende mandat i form af et såkaldt tillægsmandat.

Dermed skal Søren Pape Poulsen sikre sit parti fremgang, da det niende mandat først opnås, hvis de Konservative får mere end 5 procent af stemmerne ved det kommende valg, skriver Altinget.dk. Ved det seneste valg i 2011 skuffede partiet med 4,9 procent med daværende formand Lars Barfoed (K) i spidsen.

De Konservative har en fortid med usikre valgposter til partiets formænd. I 2011 blev Lars Barfoed valgt i Folketinget på et hængende hår, mens Per Stig Møller (K) i 1998 længe så ud til slet ikke at blive valgt ind.

De Konservative håber ifølge Altinget.dk, at Søren Pape Poulsen vil kunne tiltrække flere vestjyske K-stemmer. Stemmerne forventes især at komme fra Venstre-vælgere, som er utilfredse med Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V).