Nye oplysninger tyder på, at Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, ikke har fortalt sandheden om sin tyske leasingbil.

Helle Thorning-Schmidt hævder selv, at hun ikke vidste, at hendes mørkeblå Volkswagen Polo 1,4 var leaset gennem et tysk selskab. Men af den leasingkontrakt, hun selv har underskrevet, fremgår det klart og tydeligt, at bilen er lejet hos Fleggaard på Industriweg 10 i Harrislee, Tyskland.

Det fremgår også af kontrakten, at hun betaler 19 procent i tysk moms af leasingprisen. På den måde sparer partiformanden omkring 163 kroner om måneden, fordi momsen i Danmark er på 25 procent. Den danske statskasse går glip af det fulde momsbeløb på 680 kr. 

Helle Thorning-Schmidt siger selv, at hun ikke vidste, at bilen er leaset i Tyskland, og at hun dermed undlod at betale dansk moms.

 - Jeg har lejet en bil hos en autoforhandler i Glostrup og var ikke klar over, da jeg reagerede på det tilbud, at det foregik via en tysk forhandler, siger Helle Thorning-Schmidt i dag til Jyllandsposten.

Stig Vendelboe fra Fleggaard ønsker ikke at udtale sig om den konkrete kundesag, men siger til bt.dk, at kunder hos Fleggaard altid bliver gjort opmærksomme på, at bilen er lejet i Tyskland og at der betales tysk moms. Også selvom bilen er lejet via et andet firma.
 
- Naturligvis fremgår det tydeligt - både af af det tilbud man får og af senere af kontrakten - at det er et tysk selskab og at der betales tysk moms på 19%. Det fremgår på en måde, så man ikke kan være i tvivl, siger han til bt.dk.

 Skattehullet, som Helle Thorning-Schmidt benytter, koster årligt staten 183 mio. kr. og er derfor blevet lukket fra 2013. Socialdemokraterne har selv stemt for den lov, der lukkede hullet.

Synes du, at det er i orden, at Helle Thorning har leaset sin bil i Tyskland? Deltag i debatten herunder