Det fældende bevis i sagen om, hvem der lækkede fortrolige oplysninger om Jægerkorpset til TV2 i april 2007, stammer ikke fra Danmarks Radio.

Det fastslår DR Nyhedernes souschef Jacob Kwon Henriksen på baggrund af B.T.’s omtale af sagen i går.

Filmmanden Christoffer Guldbrandsen har anklaget den særlige rådgiver i Forsvarsministeriet Jacob Winther for at stå bag lækagen. En lydoptagelse som bevis for påstanden er overdraget til hans advokat.

Forleden spekulerede bloggeren Jarl Cordua i, om denne lydoptagelse kunne være identisk med et telefoninterview, som DR’s journalist Michael Bech havde med Jacob Winther i oktober sidste år, men som aldrig har været bragt i DR.

Ifølge Jarl Cordua, som er en god bekendt af Jacob Winther, forløb interviewet på en sådan måde, at det med den rette sammenklipning kunne stille Jacob Winther i et særdeles dårligt lys.

Michael Bech har overfor B.T. afvist at kommentere sagen. I dag afviser hans chef Jacob Kwon Henriksen i ganske håndfaste vendinger, at Danmarks Radio har noget med Christoffer Guldbrandsens lydoptagelse at gøre.

- Du kan citere mig for, at det er stærkt kritisabelt, at B.T. ikke kontakter mig i denne sag, for så kunne jeg straks have afvist, at denne optagelse skulle stammer fra os, siger souschef Jacob Kwon Henriksen, DR Nyheder.