En ny måling viser, at kun 16,9 % af vælgerne vil have Thorning som statsminister. Løkke foretrækkes i stedet, fordi regeringen reddede ham, mener kommentator

Hvis statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) troede, at hun med en historisk bred skatteaftale kunne vinde vælgernes røst, tog hun fejl. En måling foretaget efter skatteforliget mellem regeringen og højrefløjen i fredags viser nemlig, at kun hver sjette vælger nu vil pege på Torning som statsminister.

Rambøll/Analyse Danmark målingen, der er lavet for Jyllands-Posten, viser samtidig, at 43,9 % foretrækker Lars Løkke Rasmussen (V).

Løkke undgår tæsk og har stærk opbakning, fordi Thorning redede ham, mener BT's politiske kommentator, Lotte Hansen.

- Det er jo reelt Helle Thorning-Schmidt, der har siddet for bordenden ved skatteforhandlingerne. Men hun bliver ikke belønnet for hverken at lave skatteaftalen, eller for at lave blå politik, som både vælgerne ønsker, og som erhvervslivet roser.

- I stedet redder regeringen Løkke og hans omdømme ved at lave skatteaftalen med ham. Ellers var han blevet straffet for hans ferieplaner, siger Lotte Hansen.

Hun mener simpelthen, at Thorning har haft for svært ved at få folk til at bakke op om regeringens projekt. Det er ikke kommunikeret godt nok ud, at man stod over for en svær opgave, og at Thorning var den rette leder, der skulle føre landet gennem krisen.

Nu skal hun i stedet sørge for at stryge kritiske SF'ere med hårene, mener Lotte Hansen.

- Og så skal hun fortælle vælgerne, at der er værdi i at lave reformer. For indtil videre har hun ikke haft folket med sig. Hun har kun gået efter de politiske løsninger. Det skal hun tage meget alvorligt, for i sidste ende, er hun jo afhængige af folket.