Villy Søvndals statusopdatering er en del af SFs krisestyring, mener BTs kommentator Lotte Hansen.
Villy Søvndals statusopdatering er en del af SFs krisestyring, mener BTs kommentator Lotte Hansen. Foto: Søren Bidstrup

Villy Søvndals status-opdatering, hvor han opfordrer til at støtte den nye formand, er del af en koordineret krisestyring.

Det er klokkeklart damage control fra partiets side, mener BTs politiske kommentator Lotte Hansen, efter at Villy Søvndal mandag aften via sin facebook-profil opfordrede til at blive i partiet og støtte partiformandens linje. 

- Jeg er på vej til Kina, men vil gerne lige kommentere på, at der er en række mennesker, der melder sig ud af SF i disse dage. Jeg synes ikke, der er noget i de seneste måneder, der kan siges at have ændret væsentligt på SFs projekt eller profil, skrev udenrigsministeren, der i disse dage på officielt besøg i Kina.

SF vælger ny formand Annette Vilhelmsen


Lotte Hansen påpeger, at udover Villy Søvndal har også Astrid Krag og Pia Olsen-Dyrh været ude og tilkendegive deres støtte til Annette Vilhelmsen.

- Jeg tror, det er koordinerede udmeldinger. SF er ude for at kriseminimere i øjeblikket, og det er virker ganske klogt, siger Lotte Hansen og sammenligner med sagen om den nyligt afgåede kulturminister Uffe Elbæk.

- Efter han gik af, var der mange, der var ude og beklage hans afgang. Hvis de samme menneske havde givet ham opbakning inden, er det ikke sikkert, at der havde været samme pres på ham, siger hun.

Meldingen fra Villy Søvndal kommer efter endnu et medlem mandag sagde farvel og tak. Efter 18 valgte landsledelsens Kasper Bjering Jensen at forlade partiet i protest mod den nye nye linje i partiet. Bruddet kommer mindre end en uge efter at Mattias Tesfaye trak sig fra både næstformandsposten og posten som folketingskandidat i Køgekredsen med den begrundelse, at han havde foretrukket Astrid Krag, der i oktober tabte partiets formandsvalg til netop Vilhelmsen.

Selvom der er uro på de indre linjer, mener Lotte Hansen, at facebook-opdateringen fra Søvndal er et godt skridt mod et samlet parti.

- Det er jo ekstremt loyalt at melde ud i stedet for at sige ingenting, hvilket han også kunne have gjort, og det her giver helt sikkert partiet en mulighed for at komme videre.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.