Tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen trækker sig som folketingskandidat for SF og bliver i stedet vært på et nyt debatprogram på DR2, oplyser DR.
Tidligere skatteminister Thor Möger Pedersen trækker sig som folketingskandidat for SF og bliver i stedet vært på et nyt debatprogram på DR2, oplyser DR. Foto: Torkil Adsersen

Den tidligere SF-skatteminister og strateg under SF-formanden Villy Søvndal Thor Möger Pedersen forlader dansk politik til fordel for et job som DR-vært. Det giver ham en folkeplatform, vurderer BT's politiske kommentator.

Jobbet som DR-vært giver SF's kontroversielle figur, Thor Möger Pedersen, chancen for at skabe en folkelig platform.

Det vurderer BT's politisk kommentator Lotte Hansen efter det mandag kom frem, at den omstridte SF'er skal være vært på DR-programmet 'Gadens Parlament'. Han forlader samtidig dansk politisk - dog uden at udelukke en tilbagevenden.

- Jeg er glad for, at jeg fremover kan være med til at give flere danskere en stemme i den offentlige debat. Jeg skal nemlig være debatvært på Gadens Parlament– et nyt program på DR2, der fra foråret tager TV-kameraer og mikrofoner med ud på arbejdspladser, forsamlingshuse, skoler, plejehjem – de steder, hvor danskere mødes, skriver Thor Möger Pedersen om jobbet.

Med skiftet til DR får Thor Möger Pedersen mulighed for at blive mere folkelig, vurderer Lotte Hansen. Og det er relevant, for det er ikke nok, at politikere er dygtigere med regneark - de skal også kunne mobilisere folk og få folk til at føle, at du har noget på hjertet, forklarer hun.

- Han har været ham her teknokraten, men her får han vist sig som andet end en ung mand i et for stort jakkesæt over for Hr. og Fru. Danmark, siger Lotte Hansen.

SE TV-INTERVIEW MED THOR MÖGER HER

- Jobbet er en mulighed for at få en stilling i en større organisation, hvor man er en politisk aktør. Den overgang er svær for mange - især hvis man har haft en lidt for ensidig tilværelse som DJØF-embedsmand. Derfor er det en kæmpe chance for ham at komme ud og tale med Hr. og Fru. Danmark, for det kan han bruge lige meget hvilket job, han får dernæst, siger Lotte Hansen.


15. oktober 2012 blev Thor Möger Pedersen fyret som skatteminister. Siden har der været spekuleret i, hvorvidt han ville melde sig inde hos Socialdemokraterne eller måske oprette sit eget parti. Blandt andet fordi en række af de personer, som støttede den tidligere SF-formand, Villy Søvndal, har forladt SF.TV2's politisk kommentator Henrik Qvortrup mener, at der er et udskilningsforløb i gang i SF.

- Noget kunne tyde på, at der er et regulært udskilningsløb i gang, siger Henrik Qvortrup. For det er ikke nogen hemmelighed, at Annette Vilhelmsens linje er en ganske anden, end den Thor Möger og hans allierede står for, siger han til TV2 Nyhederne.

DEBAT: Tror du, at Thor Möger Pedersen vender tilbage som politiker? Deltag i debatten:

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.