Tidligere finansminister Claus Hjort Frederiksen var fredag formiddag skyld i en højresvingsulykke i Københavns indre by.

Han påkørte i sin bil den 65-årige direktør Bo Vincents i fodgængerfeltet Stormgade-Frederiksholms Kanal. Bo Vincents var til fods og gik over for grønt lys, da Claus Hjort Frederiksen i sin bil svingede til højre og ramte ham bagfra.

- Jeg er er et stykke ude i fodgængerfeltet, da jeg bliver ramt bagfra. Der sker mig ikke noget, men jeg bliver dødforskrækket. Jeg vender mig om og siger, at han kører ind i mig, hvorefter han verfer mig væk med hånden og fortsætter rundt og forsvinder, siger Bo Vincents, som er bror til den radikale politiker Lone Dybkjær.

Claus Hjort Frederiksen var midt i en telefonsamtale, da uheldet skete.

- Det ryster mig, at han slet ikke stoppede op og gav mig en undskyldning. Det handler om almindelig anstændig opførsel. Alle kan begå en fejl. Men han var tydeligt irriteret over at blive stoppet, siger Bo Vincents.

Claus Hjort Frederiksen bekræfter, at han var på stedet.

- Det var en mærkelig situation. Der stod en mand på fortorvet, og han gik ikke over. Så kørte jeg langsomt frem og så begyndte han at gå, men der skete jo ikke noget.

Han siger, at der var kontakt.

- Det er nok muligt, men jeg laver et højresving, og så gik han frem. Han stod og kigge forvirret omkring, og så tænke jeg at så ville han ikke gå. Der var grønt lys og så begyndte jeg at køre langsomt frem.

Oplever du at der var kontakt?

- Det ved jeg ikke. Det var ikke noget jeg mærkede.

Han siger, at du talte i telefon.

- Det gjorde jeg også. Men på lovlig vis, siger Claus Hjort Frederiksen. Han brugte et headset.

Han forstår ikke, at du ikke stoppede op og gav ham en undskyldning.

- Men der var jo trafik. Jeg må så jo have misforstået hans signaler, for han blev bare ved med at stå, hvorefter jeg begyndte at køre ganske langsomt frem for at dreje til højre. Så træder han et skridt ud. Jeg betragter det som et hændeligt uheld, siger Claus Hjort Frederiksen. Han tilføjer, at situationen efter hans opfattelse var hel udramatisk.

Men du har jo vigepligt?

- Så stopper jeg og det foregår med to kilometer i timen. Jeg troede ikke at han skulle over det vejkryds, men det skulle han åbent alligevel.

Havde i øjenkontakt?

- Ja, det er klart. Vi kigger jo på hinanden.

Og du mærker ingen kontakt?

- Nej, men jeg kan jo ikke afvise, at hans frakkeskøde rammer bilen, siger Claus Hjort Frederiksen. Han siger, at han er ked af episoden.

Bo Vincent mener, at Claus Hjort Frederiksen tager for let på sagen.

- Det er hel ufattelig usympatisk, siger Bo Vincents.