Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Morten Messerschmidt troede måske, at hans værste baglandskvaler var overstået.

Men over morgenkaffen kan han nu konstatere, at hele lokalbestyrelsen – minus én – i nordjyske Hjørring har trukket stikket i protest mod partiledelsens »rævekager« og påståede mandatsvig.

»Vi vil ikke finde os i, at hovedbestyrelsen kommer ind og fjerner vores mand fra listen. De forsøger at rense ud for folk, der ikke støttede Morten i valgkampen,« siger den nu tidligere lokalformand i Hjørring Kurt Jensen.

Han beskylder konkret partiledelsen for at have fjernet Erik Høgh-Sørensen, der stillede op i formandsvalgkampen mod Messerschmidt, som folketingskandidat.

Erik Høgh Sørensen.
Erik Høgh Sørensen. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Det skulle angivelig ske som et led i en »udrensning«, der skal sikre, at tro Messerschmidt-støtter får bedre mulighed for at blive valgt.

»Det var dråben. Det vil vi ganske enkelt ikke finde os i. Vi har lokale kandidater, der har opbakning fra vores medlemmer, og vi vil have, at tingene kører ordentligt,« tilføjer Kurt Jensen.

Heller ikke den nu forhenværende lokalnæstformand Anders Møller Gaden lægger skjul på sin kritik:

»Min ærlige mening er, at det kun er ledelsens venner, som har en plads i partiet. Alle vi andre skal degraderes.«

»Jeg har været utilfreds med DF siden landsmødet, hvor Pia vendte tommelfingeren ned til Martin Henriksen. Det synes jeg simpelthen ikke, man kan tillade sig. De nægter Erik Høgh-Sørensen at stille op, og jeg tror ærligt, at det er, fordi han er rapkæftet og tør sige sin mening, og det er derfor, de vil af med ham,« lyder det kontant fra Anders Møller Gaden.

B.T. forsøger at få en kommentar fra DF-formanden, men er indtil videre blevet henvist til partisekretær Jens Vornør. Han ønsker dog ikke at udtale sig.

»Vi er færdige med denne sag, og jeg har ingen kommentarer,« lød det, hvorefter han smækkede røret på.

I et brev, som den afgørende bestyrelse har sendt til Messerschmidt, og som B.T. er i besiddelse af, ligger der også andre problemer til grund.

I brevet skriver de afgåede lokalbestyrelsesmedlemmer også, at man sidste år opdagede 'kreativ' bogføring' begået af den tidligere bestyrelse.

Ifølge nu afgående kasserer Rene Højgaard Olsen, der tiltrådte som kasserer for et år siden, er det indkøb foretaget af den tidligere lokalbestyrelse i Hjørring, som vækker kritik – og som han mener, partiet har vendt det blinde øje til.

»Jeg kunne se, at der var købt ting på partiets regning, som vi ikke forstod. Ting til privatforbruget, ting, man køber til daglig.«

Ifølge Rene Højgaard Olsen har man forsøgt at råbe højt til ledelsen i Dansk Folkeparti. Mundtlig såvel som skriftligt, men uden held:

»Efterfølgende har vi kontaktet DFs hovedbestyrelse, men de har holdt fast i, at regnskaberne var godkendt, sagen var lukket, og der blev ikke grebet ind. Så vi syntes, at vi var løbet panden mod muren.«

Den seneste advarsel blev sendt direkte til Morten Messerschmidt 23. februar.

»Vi synes, at emnet er alvorligt for DF. Desværre føler vi os svigtet af DFs ledelse,« skriver de i brevet.

Foruden formand Kurt Jensen har fem andre bestyrelsesmedlemmer underskrevet brevet.

Andre læser også