Lyt til artiklen

Vælgerne fortsætter med at sive fra regeringspartierne V og K. Liberal Alliance kommer dog over spærregrænsen, og det kan holde liv i Løkkes statsministerdrøm.

Regeringens liv er lagt i hænderne på Anders Samuelsen og Liberal Alliance. Det viser en meningsmåling, Catinét har lavet for Ritzau.

Her fortsætter nedturen for regeringspartierne Venstre og De Konservative, mens Liberal Alliance til gengæld får 2,1 procent af stemmerne og dermed lige netop kommer over spærregrænsen.

Liberal Alliances fire mandater betyder, at partiet sammen med Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti kan mønstre 88 mandater, mens Socialdemokraterne, SF, De Radikale og Enhedslisten får 87 mandater.

Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen, kalder målingen et vendepunkt for partiet efter en turbulent periode.

- Alle andre partier appellerer i øjeblikket til stilstandsvælgeren, der ikke tør tale reform af efterløn og skatten på arbejde. Vi prøver at gå den anden vej, og fokuserer på at få Danmark ud af krisen, og det bliver belønnet, siger partileder Anders Samuelsen.

Han tror på, at Liberal Alliance kan fortsætte fremgangen og indfri målsætningen om otte mandater ved næste valg.

Helle Thorning-Schmidt (S) står dog fortsat til at blive statsminister med mindst mulig margin. Tre af de fire folketingsmedlemmer fra Færøerne og Grønland peger nemlig i dag på hende.

I målingen går Venstre tilbage til 23,1 procent af stemmerne i forhold til 24,2 procent for en måned siden. De Konservatives leder, Lene Espersen, må også se sit parti gå tilbage fra 10,6 procent for en måned siden til 9,8 procent efter balladen om hendes afbud til et udenrigsministermøde i Canada med deltagelse af blandt andre USA's udenrigsminister, Hillary Clinton.

Meningsmålingen baserer sig på interview foretaget mellem den 12. og 17. april 2010 med 1118 repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Cirka 15 procent af de adspurgte er på nuværende tidspunkt i tvivl om partivalg.

/ritzau/