Ved Venstres hovedbestyrelsesmøde på Hotel Crowne Plaza i Ørestad svarer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på spørgsmålet om, hvorvidt medlemmerne i Venstre deler hans eget ønske om at »slanke« regionerne:

»Det tror jeg, der er en meget stor del, der deler. Og nogle der ikke deler.«

»Det er naturligt, at når man begynder at pille på opgaver, vil der være forskellige bud på, hvordan man skal gøre det,« siger Lars Løkke Rasmussen.

B.T. var til stede fredag eftermiddag før mødet gik i gang, hvor talelysten blandt de ankommende medlemmer af hovedbestyrelsen var særdeles begrænset.

Venstres kommuneforeningsformand fra Fredericia, Frank Wichmann, var en af de få, der sagde et par ord på vej ind til mødet på hotellet, der tidligere har lagt lokaler til regeringsforhandlingerne under Thorning-Schmidts regering.

»Jeg kommer fra Syddanmark, hvor det kører (med regionen, red.). Lad os høre, hvad Lars Løkke hare at sige. Vi ved meget mere, når vi har været til møde i dag,« sagde han.

Både regionsrådsmedlemmer og markante Venstre-politikere har udtalt sig kritisk om at nedlægge regionerne.

»Lars Løkke er ved at begå politisk selvmord med sin tøven og sin holdning til regionerne. Venstre er på vej til at blive splittet,« har Jørgen Winther, regionsrådsmedlem og tidligere mangeårigt folketingsmedlem og sundhedsordfører, tidligere sagt til Jyllands-Posten.

Også formændene for Venstres grupper i de fem regioner har skrevet åbent brev, hvor de opfordrer til at bevare regionerne. Hildtil har Lars Løkke Rasmussen ikke kommenteret diskussionerne, men efter hovedbestyrelsesmødet påtog han sig et ansvar for håndteringen.

»Vi har haft en rigtig god snak i Venstre, og den skulle vi have haft noget før. Venstre kærer sig om det nære, om folkestyret. Og når vi sætter et skib i søen uden at have fastlagt, hvilken havn det skal sejle ind i, opstår der noget uro,« sagde statsministeren efter mødet til Ritzau.

Hvorvidt regionerne så rent faktisk bliver afskaffet i regeringens kommende sundhedsreform, ville statsministeren til gengæld ikke svare på.

Der er dog enighed i partiet om, at der er brug for en reform på sundhedsområdet, pointerer statsministeren.

»Et fuldstændigt enigt Venstre deler analysen om, at noget skal der ske,« siger han.