Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil ikke udtale sig om, hvor Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, bør betale skat - i Danmark eller i Schweiz

- Det har jeg ingen kommentarer til.

Sådan siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om, at den 40-årige Stephen Kinnock, som er gift med Socialdemokraternes formand, Helle Thorning-Schmidt, betaler skat i Schweiz, ikke i Danmark.

Kinnock er direktør for World Economic Forum i Schweiz, hvor han bor og arbejder til hverdag, men er i København fra enten torsdag eller fredag i sit hjem i København, hvor bor sammen med sin hustru og parrets to døtre.

Flere skatteeksperter siger til B.T., at Kinnocks skat skal tilfalde den danske statskasse. Statsministeren vil ikke gå skatteeksperterne i bedene.

- Jeg er statsminister. Spørgsmålet om, hvordan man ligner enkelte borgere i dette samfund i skat, er altså henlagt til skattemyndighederne, siger Lars Løkke Rasmussen.

Departementschef i Skatteministeriet Peter Loft understreger, at han intet kender til sagen, og han vil ikke udtale sig om konkrete sager.

Men generelt siger han, at Skat ser det som to vægtskåle, hvor familien fylder den ene og arbejdet den anden, når de skal afgøre, hvor personer med bopæl i flere lande skal betale skat. Men det er et skøn, hvor nogle lodder skal ligge, og nogle kan flytte sig.

- Men hvis man for eksempel begynder at arbejde fra bopælen i Danmark, så begynder pendulet af svinge, for så har man reelt ophold i Danmark, og tilknytningen bliver større, siger Peter Loft.

Professor i skatteret Ole Bjørn mener, at Stephen Kinnock formentlig skal svare skat i Danmark. Derimod mener SF's skatterevisor og folketingskandidat Christen Amby, der er udpeget til Skatterådet af SF, at Kinnock skal betale skat i Schweiz./ritzau/