Nu er det ikke sjovt længere. Statsministeren vil ikke længere svare på spørgsmål om sin tid som sundhedsminister. Han sender dem videre til sundhedsministeren.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) afviser nu at møde op i Folketinget for at svare på spørgsmål om det danske sundhedsvæsen

Socialdemokraterne har stillet en række spørgsmål til den tidligere indenrigs- og sundhedsminister i Folketingets spørgetid onsdag.

Men i et brev til Folketingets formand, Thor Pedersen (V), anmoder Lars Løkke Rasmussen i stedet om, at spørgsmålene skal stilles til sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K).

Socialdemokraternes finansordfører, Morten Bødskov, kritiserer statsministeren for at løbe fra sit ansvar.

- Mens sygeplejersker og læger afskediges i hundredvis, så flygter Lars Løkke Rasmussen fra debatten om konsekvenserne af VK-regeringens sygehuspolitik, siger Morten Bødskov.

Bødskov mener, at statsministeren er den person i Danmark, der har det største personlige ansvar for indretningen af sundhedssystemet.

- Løkke står bag overbetalingen af de private sygehuse, han er under mistanke for at have sat sit system til at miskreditere Rigsrevisionens kritik af overbetalingen, og han har lavet den økonomiaftale med regionerne, som nu giver dem problemerne.

Socialdemokraterne havde blandt andet bedt Lars Løkke Rasmussen forklare, hvordan han vil sikre, at de dramatiske besparelses- og fyringsrunder på landets sygehuse stoppes.

Oppositionspartiet overvejer nu at klage til Folketingets formand over statsministerens beslutning.

I sidste uge måtte Lars Løkke i et knap fire timer langt samråd i Folketingets finansudvalg forsvare sig mod Rigsrevisionens kritik af overbetalingen af de private hospitaler.

/ritzau/