Lars Løkke
Lars Løkke Foto: Keld Navntoft

Forud for forhandlingerne om en vækstpakke siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, at erhvervslivet skal have udstedt en garanti mod nye skatter og afgifter frem til næste valg.

- Hvis der skal være perspektiv i sådan en pakke, er vi nødt til at koble den med et parlamentarisk håndslag på at frede dansk erhvervsliv resten af valgperioden. Der findes ikke de milliarder, som kan løse alting med et fingerknips i foråret 2013. Derfor er der brug for en forpligtelse, når man forlader mødelokalet.

Sådan siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), til Politiken forud for de kommende forhandlinger om en vækstpakke, der skal styrke den danske konkurrenceevne.

Og en del tyder på, at han kan få sin vilje.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) er nemlig positivt indstillet.

- Den hånd har statsministeren jo allerede rakt frem. Der skal være den stabilitet, at der ikke bliver indført nye skatter og afgifter, som belaster erhvervene. Jeg er klar til at diskutere formuleringer – det skal ikke komme an på det, siger hun til Politiken.

DELTAG I DEBATTEN UNDER ARTIKLEN

Samtidig advarer Enhedslistens gruppeformand, Per Clausen (Ø), dog regeringen mod at udstede løfter om fredninger.

- Det vil være ufatteligt dumt på den måde at give Venstre fuldstændig magt over den økonomiske politik. Regeringen gør det selvfølgelig vanskeligere for sig selv at lave en finanslov med os, hvis den lader Venstre diktere, hvor pengene skal komme fra, siger Per Clausen til Politiken.

Hvad synes du om Løkkes forslag?

Deltag i debatten under artiklen. De bedste indlæg bliver bragt i BT tirsdag

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.