Lars Løkke Rasmussen indleder det store slag om topskatten. DF står fast på, at regeringens forslag blot er flødeskum på lagkagen, men Løkke er klar til kamp.

Topskat er det springende punkt i de afsluttende forhandlinger om en skattereform. Regeringens forhandlingsleder, finansminister Lars Løkke Rasmussen, slår før eftermiddagens forhandlinger fast, at en lavere topskat er vigtig. Regeringen har i sit skatteoplæg foreslået at sænke topskatten fra 15 til 13,5 procent, men det kæmper Dansk Folkeparti stædigt imod.

- Vi lægger stor vægt på reduktion i topskatten, men det er endnu ikke lykkes at overbevise Dansk Folkeparti om det. Det har stor betydning for regeringen, for hele idéen er at lette skatten på den sidst tjente krone. Det er en stor sten i forhandlingerne, siger Lars Løkke Rasmussen.

DF-formand Pia Kjærsgaard siger, at en mindretalsregering må finde sig i sten i skoene, hvis den skal have flertal for sine planer.

- Topskatten skal blive, hvor den er. Dansk Folkeparti går til forhandlingerne for at tale sagen for folkepensionister og førtidspensionister, siger Pia Kjærsgaard, mens hendes chefforhandler, Kristian Thulesen Dahl, kalder lavere topskat for flødeskum på lagkagen for de rigeste.

Lars Løkke Rasmusen mener derimod, at det er en sag, der vedrører hele samfundet.

- Hvis man afstår fra at sænke topskatten, vil det have en negativ virkning på beskæftigelsen. Regeringen står ret stejlt på, at vi skal igennem med lettelsen, for vi skal have et positivt bidrag til arbejdsudbuddet med denne reform, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/