Venstre har givet køb på en lang række krav i skatteforhandlingerne for at få en aftale med regeringen.

Regeringen vandt 12-3 over Venstre, da skatteaftalen blev indgået fredag aften og kom bag på alle.
 
- Listen er lang med Venstre-krav, som ikke kom igennem. Det er en klar socialdemokratisk sejr, at vi fik Venstre til at gå med til en bankskat. Løkke gik næsten amok i sin grundlovstale og mente,  at det var at så splid i befolkningen, at bankerne skulle levere til fællesskabet. Nu er han gået med til, at vi laver en bankskat, og det er en stor socialdemokratisk gevinst', siger politisk ordfører for Socialdemokraterne Magnus Heunicke.

Læs også:

Venstre har givet meget større indrømmelser i skatteaftalen med regeringen, end de har fået igen, viser en opgørelse, som BT har over punkterne, der var i spil under forhandlingsforløbet. Venstre har givet tolv indrømmelser til regeringen i forhold til deres oprindelige udspil, mens partiet kun har trumfet tre mærkesager igennem.

Afgifterne stiger


- Det skal ikke være dyrere at være dansker'. Det gentog Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, igen og igen, efter han var kommet i opposition i efteråret. Han tordnede imod, at afgifterne kom til at stige under den nye regering. Men nu er Venstre gået med til, at afgifterne kommer til at stige for at finansiere skattelettelser, topskatteprocenten kommer ikke til at falde, og der bliver indført en bankskat, som Venstre tordnede imod i valgkampen. Alt sammen tiltag, der gør det dyrere at være dansker.

Læs også:

Venstre stejlede også over, at børnechecken til de mest velstillede ægtepar skal beskæres, men den tidsel fik Venstre ikke udryddet.

- Venstre var rasende over, at vi ville indføre en millionærskat ved at indkomstregulere børnechecken og kaldte det en misundelsesskat. Men nu har vi faktisk fået Venstre til at sige ja til at regulere den for de aller rigeste', siger Magnus Heunicke.

Fik kun tre mærkesager igennem


Venstre rensede dog noget ud i regeringens oprindelig forslag. Boligejerne blev igen fredet, og rentefradraget på bolig bliver ikke sænket. Folkepensionisternes pension bliver der ikke rørt ved, og folkepensionisterne får også en topskattelettelse på lige fod med andre skatteydere. Men Venstre har givet køb på langt mere, end de har fået igennem.

TV 2's politiske kommentator Henrik Qvortrup mener, Venstre klokkede i det i forhandlingsforløbet og endte som taberne i forhandlingerne med regeringen.

Læs også:

- Løkkes ageren er muligvis sket i beruselse over 34-35 pct. i meningsmålingerne, men han tabte kampen og havde reelt ikke andre muligheder end at vende tilbage til forhandlingerne. Venstre troede, at deres mission med at få regeringen til at mislykkes med forhandlingerne, ville kunne lade sig gøre. Det fejllæste de og kom til at stå med ansvaret for, at Danmark ikke ville få de skattelettelser, som det borgerlige Danmark så brændende ønsker sig', sagde Qvortrup til BT, inden Venstre vendte tilbage til forhandlingerne fredag.