Allerede som 17-årig var Lars Løkke Rasmussen vaks til at finde på en god forklaring. Lidt for vaks, syntes sangerinden Hanne Boel.

Hun og hendes daværende band Blast har stadig 30.000 kr. til gode fra Lars Løkke, da han var arrangør af en total fiasko af en koncert i Gribskovhallen i Græsted i 1982.

Det fremgår af en ny politisk biografi om Danmarks statsminister med titlen 'Lars Løkke', som journalisten og forfatteren Niels Krause-Kjær har skrevet.

I 1982 er Lars Løkke med til at stifte 'Foreningen af Gamle Spejdere i Græsted', der har til formål at samle penge ind til et folkevognsrugbrød, som Lars og vennerne kan rejse Europa rundt i.


Rocazino sprang fra

Løkke hyrer det populære band Rocazino til en koncert i Gribskovhallen sankthansaften. Men samtidig får Rocazino et megahit med sangen 'Elsk mig i nat', og de dropper arrangementet.

I stedet får Lars Løkke tilbudt gruppen Blast med Hanne Boel, Tina Schäfer og Lise Dandanell. Men det er ikke noget, der rykker i Græsted. Under 100 mennesker køber billet til koncerten, og de manglende entréindtægter gør, at Lars Løkke står tilbage med en regning på 30-40.000 kr.

Til bandets overraskelse nægter den nu 18-årige Lars Løkke Rasmussen at betale regningen. Han hævder, at kontrakten er ugyldig, fordi han ikke var fyldt 18, da han skrev under på den.

Blast pudser en advokat på Løkke, men han giver sig ikke. Og til sidst må advokaten give op.


Rasende bandleder

Bandmedlemmerne i Blast raser.

- Kun to gange gennem et langt musikliv har bandleder Bjarne Thanning oplevet ikke at få det aftalte honorar for en koncert, lyder det i Niels Krause-Kjærs bog.

Året efter lykkes det i øvrigt Løkke og co. at skrabe penge sammen til folkevognsrugbrødet og rejsen rundt i Europa.