Lars Løkke Rasmussen.
Lars Løkke Rasmussen. Foto: Keld Navntoft

Venstre klar til at lave finanslov med regeringen

SFs formandsvalg er overstået, og derfor mener Venstre-lederen, at det er på tide, at regeringen begynder at snakke finanslov.

Vil regeringen indgå en aftale med Enhedslisten eller de borgerlige partier, når der skal laves en finanslov for det kommende år? Det spørgsmål presser Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen atter på med, efter at SF har fundet sin nye formand i Annette Vilhelmsen og der derfor igen er kommet styr på ministerposterne i regeringen.

- Nu, hvor SF har valgt formand - kan regeringen ikke skubbe valget meget længere: Er den til noget - eller vælger den Enhedslisten? I Venstre er vi klar. Og det vil være det bedste for sikring af danske arbejdspladser og økonomi, skriver den tidligere statsminister på sin Facebook-profil.

I lighed med partiets politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, har Løkke tidligere været ude og advokere for en blå finanslovsaftale, og med SF-valget overstået presser oppositionspartiet på igen.

Finansminister Bjarne Corydon (S) tog i sidste uge hul på forhandlingerne om Danmarks budget for næste år. Her havde ministeren på skift besøg af partierne uden for regeringen i Finansministeriet.

Det er regeringens forventning, at man kan lande en finanslovsaftale i midten af november. Det betyder, at næste års finanslov kan blive vedtaget, inden politikerne tager på juleferie.

Både Enhedslisten og Venstre har meldt ud, at de har helt bestemte krav til indholdet af den kommende aftale. Enhedslisten forventer således, at der findes en løsning på, at tusindvis af danskere står til at falde ud af dagpengesystemet, mens Venstre vil have en erhvervsskattepakke og desuden kræver en reform af kontanthjælpen.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.