Venstres formand Lars Løkke Rasmussen deltog i det stærkt omdiskuterede aftenmøde med topcheferne i de danske banker, som kan have kostet skatteyderne milliarder af kroner, det erfarer TV 2.
Venstres formand Lars Løkke Rasmussen deltog i det stærkt omdiskuterede aftenmøde med topcheferne i de danske banker, som kan have kostet skatteyderne milliarder af kroner, det erfarer TV 2. Foto: Linda Kastrup

Venstre formand Lars Løkke Rasmussen indrømmer nu, hårdt presset, overfor TV2News, at han 'sikkert har været med til mødet' med finansrådets topfolk, da bankpakke II blev forhandlet på plads i januar 2009

Lars Løkke Rasmussen var på det tidspunkt finansminister.

Det var Lene Espersen, der som minister var ansvarlig for at forhandle et forlig hjem i Folketinget. Men både BT og TV2 News erfarer, at det var de involverede ministre - Espersen og daværende finansminister, Lars Løkke Rasmussen - der bar forliget videre og præsenterede det for bankverdenens topfolk om aftenen.

Lene Espersen

Lars Løkke Rasmussen valgte tirsdag eftermiddag at stille op til interview med TV2 News.

Her forsøgte han gentagne gange at afparere spørgsmålet om, hvorvidt han havde siddet med til hulemødet med finanstoppen.

- Det skal jeg ikke kunne sige, men jeg har være til adskillige møder og jeg står inde for alle beslutninger, der er truffet undervejs, siger Lars Løkke Rasmussen til TV2 News.

Som BT skriver i dag, blev oplevede forligskredsen, at forslaget om at staten skulle have del i en eventuel fremtidig kursgevinst, blev taget ud af forliget efter mødet med finanstoppen.

Bankpakke

Lars Løkke Rasmussen afviser at være blevet presset af Finansrådets formandsskab, direktørerne fra Danske Bank og Nordea. Men han indrømmer, at finanssektoren ikke ville acceptere modellen.

- Hvis vi havde valgt den model, ville bankerne ikke være med, forklarer Lars Løkke Rasmussen til TV2 News.

Han pointerer, at årsagen til, at bankpakke II skulle i hus var, at få bankkreditterne til at være tilstede for virksomhederne, så de kunne finansiere vækst og ordrebeholdninger. Det handlede ikke om at redde banker, men om at få pengene ud at flyde til virksomheder og private, siger Løkke.

Han afviser, at han og Lene Espersen skulle have kostet skatteyderne 24 mia kr, fordi ikke ville være med til ordningen, der ville have sikret det provenu.

Banker pressede Espersen: Danmark mistede milliarder LIBYA/

Indtil nu har det været Lene Espersen, der har været i vælten i medierne og det er dybt kritisabelt, mener Socialdemokraternes politiske ordfører.

- Jeg synes, at det er et forløb, som rejser mange spørgsmål om Lars Løkke Rasmussens rolle. Hvorfor var det hemmeligt, at han deltog? Han var finansminister, og der er tale om, at regeringen droppede at lytte til rådgivning, de havde købt for sammenlagt 150 mio kroner, siger socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke

- Han har gået og puttet sig i debatten, men nu vi have hele forløbet klarlagt, siger Heuniche.


SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.