Lars Løkke Rasmussen (V) og hans familie har fået betalt en ferierejse til Mallorca af Venstres partikasse, viser et internt brev til Venstres medlemmer.

Venstres partikasse har betalt for en ferierejse til Mallorca for partiformanden Lars Løkke Rasmussen (V) og hans familie.

Det viser et brev til Venstre medlemmer, som Berlingske Nyhedsbureau er i besiddelse af.

Brevet er underskrevet af Claus Hjort Frederiksen (V), partisekretær Claus Richter og landskasserer Nicolai Mallet.

De forklarer i fællesskab, at Lars Løkke Rasmussen efter valgkampen i 2011 havde brug for at være sammen med sin familie og hvile ud.?»Derfor finder vi det for eksempel ingenlunde hverken odiøst eller moralsk angribeligt, at partiet har betalt flybilletter for formanden og nære familiemedlemmer til et ophold på Mallorca efter valget med henblik på restitution og – for formandens vedkommende <saxo:ch value="226 128 147"/> tillige afholdelse af et strategiseminar, der skulle sætte kursen for Venstre i opposition,« står der.

Det nævnes desuden, at Venstre har betalt ekstra summer for at få et rygerværelse til Lars Løkke Rasmussen, når han ved forskellige lejligheder har boet på hotel.

»Tilsvarende finder vi det kun rimeligt, at formandens arbejdsvilkår lettes mest muligt, for eksempel ved at booke rygerværelse på de benyttede hoteller, uanset der måtte være meromkostninger forbundet hermed, at de pågældende værelser er egnede til afholdelse af møder, og at der stilles chauffør til rådighed i forbindelse med kampagneaktiviteter,« står der.

Brevet kommer i forlængelse af Ekstra Bladets afsløring af, at Løkke i 2010 og 2011 fik betalt tøj for 152.000 kroner af Venstre. Det store beløb har ugen igennem vakt kritik fra dele af Venstres bagland, og en Megafon-måling viste tidligere på ugen, at et flertal af danskene nu vurderer, at Helle Thorning-Schmidt er foran Løkke hvad angår både troværdighed og egnethed som statsminister.

På næste møde i Venstres forretningsudvalg skal partiets medlemmer orienteres om formandens indkøbet af tøj, har partisekretær Claus Richter meddelt.

Ifølge Ekstra Bladet, som er i besiddelse af bilag fra Løkkes Mallorca-rejse, fandt turen sted halvanden uge efter, han var fratrådt som statsminister i 2011. Her fløj han sammen med sin hustru og parrets yngste søn med Norwegian til Mallorca.