Venstre har et klart tilbud til regeringen og vil ikke stille ultimative krav til en reform om kontanthjælp med regeringen, fastslår Lars Løkke Rasmussen over for Radio24syv. Og den behøver ikke længere give et provenu på 3 milliarder kroner.

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, inviterer nu sit parti direkte ind i forhandlingerne om en kommende kontanthjælpsreform med regeringen. Venstre er så interesseret i at komme med, at der ikke er nogle ultimative krav. Det fastslår Lars Løkke Rasmussen (V) i et interview med Radio24syv.

Derimod har den million danskere, der stemmer på Venstre, krav på, at landets største parti går ind i en kontanthjælpsreform, påpeger han.

Heller ikke det tidligere krav om, at den kommende reform af kontanthjælpen skal give tre milliarder kroner til staten er ultimativt for Venstre.

- Hvis vi overlader det til Enhedslisten, kommer der ikke nogen reform. Der var heller ikke kommet skattelettelser, hvis vi havde holdt os uden af skattereformforhandlingerne sidste år, siger Lars Løkke Rasmussen til Radio24syv.

- Danmark er udfordret af den aktuelle krise, som ikke er gået væk, men også mere fundamentalt. For når krisen er overstået, vågner vi op til en verden, hvor Europa er gældsat, og hvor de asiatiske økonomier har appetit på morgendagen. Og der kan jeg ikke tillade mig den luksus at sige, at fordi Helle Thorning-Schmidt er statsminister, så skal der ikke træffes fornuftige beslutninger. Den op imod million danskere, der har stemt på Venstre, har krav på, at vi bruger vores indflydelse til at trække tingene i den rigtige retning, siger Lars Løkke Rasmussen til Radio24syv.

Regeringen arbejder i disse uger intenst på at opnå intern enighed om et udspil til kontanthjælpen. For få dage siden sagde økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R), at en reform kunne give omkring en til halvanden milliard kroner. Regeringen har det problem, at selv om en kommende kontanthjælpsreform ikke er en spareøvelse, er den trængt på indtægterne, og det øger kravet til, hvad en kommende kontanthjælpsreform skal give.

Venstres finansordfører Peter Christensen (V) sagde så sent som i weekenden, at en kontanthjælpsreform skal give 3 milliarder kroner. Nu nøjes Lars Løkke Rasmussen med at sige, at reformen på kort sigt skal give halvanden milliard kroner og på langt sigt skal de give tre milliarder, men der er ikke ultimative krav, påpeger han.

Venstre har lagt et forslag frem med seks punkter, som en kommende kontanthjælpsreform bør indeholde. Det drejer sig primært om en udvidet ungeindsats. I dag får unge under 25 år lavere kontanthjælp end unge mellem 25 og 30 år, for at tilskynde dem til at tage en uddannelse. Det system ønsker Venstre gennemført for hele gruppen op til 30 år.

- Min opfordring skal være, at regeringen er ambitiøs med en reform, og det kan regeringen fint være, for den kan sådan set regne med, at Venstre er der til at sikre et flertal, hvis ellers tingene peger i den rigtige retning, siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen.

BNB

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.