- Politik handler først og fremmest om holdninger. Og de kan samle og skille. Men det handler også om mennesker. Og nogle mennesker kan - på trods af holdningsforskelle - samle og bygge bro. En af dem er Marianne Jelved, som jeg personligt sætter meget højt, siger Lars Løkke Rasmussen om den nye kulturminister.
- Politik handler først og fremmest om holdninger. Og de kan samle og skille. Men det handler også om mennesker. Og nogle mennesker kan - på trods af holdningsforskelle - samle og bygge bro. En af dem er Marianne Jelved, som jeg personligt sætter meget højt, siger Lars Løkke Rasmussen om den nye kulturminister. Foto: Lars Helsinghof Bæk

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, sender trods sin status som leder af oppositionen rosende ord af sted mod Marianne Jelved (R), der torsdag tiltrådte som ny kulturminister.

Hun har evnerne til at samle mennesker med forskellige holdninger, skriver Løkke på sin Facebook-profil.

- Politik handler først og fremmest om holdninger. Og de kan samle og skille. Men det handler også om mennesker. Og nogle mennesker kan - på trods af holdningsforskelle - samle og bygge bro. En af dem er Marianne Jelved, som jeg personligt sætter meget højt.

gave

Den 69-årige tidligere økonomiminister er en dygtig og reel modspiller i politik, og derfor sender Lars Løkke et stort tillykke af sted til Marianne Jelved.

- Da vi i sin tid moderniserede kommunestyret med nedlæggelse af amterne, flere opgaver til kommunerne, færre og større kommuner og en mere robust udligning, var Marianne en af dem, der holdt sig til via med- og konstruktivt modspil, selv om den daværende opposition ikke var meget for at tage det fulde medansvar. Det vil jeg aldrig glemme.

Marianne Jelved fik torsdag eftermiddag overdraget posten som kulturminister fra den afgående Uffe Elbæk ved en ceremoni i ministeriet.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.