I Venstre plejer de at udkæmpe blodige slag om at blive spidskandidat til Europa-Parlamentet.

Nu er situationen nærmest omvendt.

På ottende måned mangler Venstre en spidskandidat, og der skal findes én inden 5. august, hvor Venstre internt har deadline på deres opstilling. Som tiden er gået, er man i partiet begyndt at undre sig over, at Løkke ikke har været i stand til at finde en løsning.

Ifølge bt.dk's kilder satsede han længe på at overtale Lykke Friis. Under sine fortrolige samtaler med Løkke efter valget har hun dog aldrig lagt skjul på, at hun søgte en karriere uden for politik, og derfor kom hendes farvel til Christiansborg i maj måned ikke som den store overraskelse for ham.Herefter lagde han følere ud til en række folketingsmedlemmer, som alle har sagt nej tak. Blandt andre tidligere miljøminister Hans Chr. Schmidt, tidligere socialminister Eva Kjer Hansen, og den lovende unge EU-ordfører Jakob Ellemann-Jensen, men de er ikke interesserede, fordi de frygter, at en udrejse til Bruxelles vil forpurre deres chancer for at få en ministerpost efter valget.

Nogle kilder nævner også politisk ordfører Ellen Trane Nørby som et bud. Men andre mener, det vil være et alt for langt skridt nedad at gå fra at være politisk ordfører til at sidde i Europa-Parlamentet.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Ellen Trane Nørby, da hun er bortrejst.Planen var oprindeligt, at det nuværende parlamentsmedlem Jens Rohde skulle genvælges som spidskandidat ved Venstres landsmøde i november sidste år. Men det blev forpurret under stor dramatik, da det viste sig at Jens Rohde havde skrevet en kronik, hvor han bl.a. plæderede for en fælles EU-hær, hvilket er at gå alt for langt i forhold til Venstres EU-politik.

Jens Rohde er nu opstillet til Europa-Parlamentet i Nordjyllands kreds, og giver dermed afkald på at blive spidskandidat, da spidskandidaten ikke skal have nogen kreds.

Rohdes kollega Morten Løkkegaard har åbenbart erkendt, at han heller ikke kan blive spidskandidat, og han blev onsdag aften opstillet i Aarhus. Det tredje medlem af gruppen, Anne E. Jensen har siddet i Parlamentet i 15 år og har ikke ønsket at genopstille.