Regeringen vil yde en bedre hjælp til krigsveteraners fysiske og psykiske mén efter deltagelse i missioner.Danmark skal være langt bedre til at hjælpe veteraner videre, når de vender hjem fra krig.

Derfor vil regeringen onsdag fremlægge et oplæg til en ny veteranpolitik, oplyser statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på sit ugentlige pressemøde.

- Vi har i Danmark et af verdens bedste velfærdssamfund, men vi er først ved at lære, hvad det vil sige at have veteraner, siger Lars Løkke Rasmussen.

Det er særligt de hårde kampe med Taliban i Afghanistans Helmand-provins, der både har betydet mange dræbte danske soldater og soldater, der vender tilbage til Danmark med skader.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen vil den ny politik fokusere på, at den enkelte veteran får en individuel hjælp.

- Der vil være fokus på yderligere støtte til veteraner med fysiske og psykiske skader, for vi ved, at indsatsen i internationale operationer kan være hård ved krop og sjæl.

- Det er helt afgørende, at vi yder nødvendig støtte, som tilpasses den enkelte. Vi vil udvide mulighederne for fysisk genoptræning og muligheder for psykisk hjælp, siger statsministeren.

En opgørelse fra Hærens Konstabel- og Korporalforening har tidligere vist, at 281 soldater har forsøgt at begå selvmord, efter at de er kommet hjem fra krig.

/ritzau/