Lars Løkke lod DONG få frit spil. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2013)
Lars Løkke lod DONG få frit spil. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2013) Foto: Linda Kastrup
Rigsrevisions længe ventede rapport om det skandale ramte statsejede el-selskab DONG rammer Venstres formand Lars Løkke Rasmussen og hans højre hånd Claus Hjort Frederiksen med et slag i mellemgulvet.

I rapporten står direkte, at Finansministeriet under den borgerlige regering i perioden 2008 til 2010 svigtede den økonomiske styring af DONG i en periode, hvor DONGs bestyrelse med Venstre-vennen Fritz Schur som formand, lavede en række investeringer, som løb løbsk.

Det var netop i denne periode, at først Lars Løkke Rasmussen og efterfølgende Claus Hjort Frederiksen sad som ansvarlige ministre i Finansministeriet. 

I Rigsrevisions rapport står:

-  Efter aflysningen af børsnoteringen i januar 2008 indtog Finansministeriet som ejer en mere afventende position frem til ultimo 2010. Rigsrevisionen finder, at ministeriet i den sidste del af denne periode ikke levede op til de forventninger, der er til den aktive statslige ejerrolle, henset til de omfattende investeringer, selskabet foretog, og givet de risici, selskabet dermed løb på ejerens vegne.

Fritz Schur stoppede i november efter 14 år som formand for Venstres pengeklub ved navn Den Liberale Erhvervsklub, og han er kendt for at være meget tæt på Venstres ledelse.

Lars Løkke Rasmussen har endnu ikke kommenteret på rapporten, men Claus Hjort Frederiksen tager på TV2 News kritikken til efterretning.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.