Venstre med statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen får kritik af Venstres Ungdom, som er utilfredse med den midlertidige grænsekontrol, der trådte i kraft mandag middag.

Ungdomspartiet vil have løsninger - ikke symbolpolitik. Så klar er beskeden fra landsformand for Venstres Ungdom, Chris Holst Preuss.

På det sociale medie Twitter langer den unge politiker ud efter kollegerne i Venstre, som han mener har glemt, hvad de tidligere har sagt og ment.

»Glemmer I, husker vi. Det er sgu en om’er. Find løsninger frem for symbolpolitik,« skriver Chris Holst Preuss på Twitter. På Facebook skriver politikeren, at 'hvis ikke en grænsebom stopper de kriminelle, hvorfor skulle den så stoppe flygtninge?'.

Til BT fortæller Chris Holst Preuss, at han ikke mener, at midlertidig grænsekontrol løser det grundlæggende problem med asyl-tilstrømningen, da det er symbolpolitik.

I stedet mener han, at der skal tilføres flere penge til nærområderne, og at man skal fokusere på Schengens ydre grænser, da det vil have større effekt.

»Man slår meget stort brød op, ved at sige, at man laver grænsekontrol. Men det er en stikprøve kontrol, og det er symbolpolitik. For man gør ikke meget. Og det løser ikke problemet,« siger Chris Holst Preuss til BT.

Billedet fra Chris Holst Preuss’ tweet stammer fra et Facebook-opslag fra Venstre. I maj 2014 lagde partiet et billede på sin side med teksten ‘Mon en grænsebom er det bedste værn mod udenlandske kriminelle?’.

På billedet kan man se en grænsebom stå midt på en mark i Frøslev Mose på grænsen mellem Danmark og Tyskland.

I den unge politikers øjne er det håbløst at lave en grænsekontrol på grund af Danmarks mange kilometer kyst. Ifølge DR har Danmark over 8.000 kilometer kyst.