Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bruger ikke længere "masser af tid" på den sociale nettjeneste Twitter. I to uger har han været tavs.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) bruger ikke længere "masser af tid" på den sociale nettjeneste Twitter. I to uger har han været tavs.

Tidligere kvidrede statsministeren løs på Twitter, men nu er der tilsyneladende gået en solformørkelse over hans engagement på det sociale netmedie.I de seneste to uger har han ikke skrevet et eneste ord til de 1.846 danskere, der valgt at følge hans hverdag på Twitter.

- Så er du nærmest så godt som død i Twitter-universet, siger Astrid Haug til Nyhedsbureauet Newspaq

- Jeg har også fulgt Lars Løkke, siden han tiltrådte som statsminister, og undrer mig over, hvorfor der ikke er sket noget i 14 dage, og hvorfor der ikke kommer en forklaring på, hvad der er sket. For det er essensen på Twitter, at der er åbenhed og ærlighed omkring, hvad man gør hvornår og hvorfor, siger Haug, der er forfatter til en kommende bog om digital kommunikation og pressechef i Københavns Kommune.

To dage efter, at Lars Løkke Rasmussen skrev sin seneste opdatering 18. april, blev hans pressechef Søs Marie Serup citeret for at sige, at han bruger "masser af tid" på Facebook og Twitter. Men nu er hun ikke længere interesseret i at svare på spørgsmål om emnet.

Løkkes fravær på Twitter har også undret flere af brugerne, som nu er begyndt at twitte om statsministerens tavshed.

- Twitter Lars Løkke aldrig? og "Lars Løkke har allerede mistet pusten! På Twitter holdt han i 14 dage," lyder to af kommentarerne.

En af de politikere, der bruger Twitter, er det socialdemokratiske folketingsmedlem Magnus Heunicke. Han kalder statsministerens tavshed for "dårlig stil".

- Det er dårligt stil at springe ud i noget og få masser af god medieomtale på, at han tager de nye medier til sig, og så efter få uger løber det ud i sandet. Det kunne have været et fremskridt i forhold til kommunikationen mellem statsministeren og befolkningen, men nu ender det på en ærgerlig måde, siger han.