Af Thomas Nørmark Krog og Kaare Kronberg

Venstres formand melder sig nu for første gang selv på banen med kritik af statsminister Helle Thorning-Schmidt efter, at det er kommet frem, at Henrik Sass Larsen er indstillet til at blive ny gruppeformand for Socialdemokraterne i aften

Lars Løkke Rasmussen, hvad er din reaktion på Sass' nye job?

Tillykke. Nu er han ikke valgt endnu. Men jeg kender ham både fra studietur og cykelture. Og jeg sætter pris på ham.

Hvad er din kommentar til, at han nu får en hovedrolle oven på, at han ikke kunne blive sikkerhedsgodkendt?
 


Det vil jeg slet ikke mene noget om, da det er statsministerens vurdering. Men generelt mener jeg, at man skal passe på med at skubbe myndigheder foran sig. Så det var vist alligevel en kommentar.

Løkke henviser dermed til, at Helle Thorning-Schmidt efter valget i september afviste at udnævne Sass til minister i den nye regering med den begrundelse, at han ikke kunne sikkerhedsgodkendes af PET.

På Facebook
, at Thorning skal stå skoleret for at have brugt PET som løftestang til at holde Sass uden for indflydelse. Han mener ikke, at der er den store forskel på risikoen ved om man er minister eller gruppeformand, da politikere i begge stillinger arbejder med fortrolige oplysninger, der kunne bruges i ond tro.

'Statsministeren kommer til at stå noget så rasende skoleret for at have brugt PET som løftestang for - for under et år siden - at holde Sass uden for politisk indflydelse, mens han nu pludselig kan bestride en af de mest magtfulde positioner i dansk politik. Der er vist her tale om en hidtil uset form for magtfuldkommenhed ...'