Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard talte usandt under partilederdebatten på TV2 i går aftes.


 
 Under debatten sagde Pia Kjærsgaard, at hun var til møde på et lille tomatgartneri den dag, S og SF præsenterede deres plan, Fair Løsning, der går ud på at lade danskerne arbejde 12 minutter ekstra om dagen.

- Det var en mellemstor virksomhed med et par og tredive medarbejdere. De sagde, at hvis det her bliver til virkelighed, er vi nødt til at fyre fem medarbejdere, og det har vi simpelthen ikke råd til. Det duer ikke, sagde Pia Kjærsgaard

Men partiformandens fortælling om det lille gartneris trængsler, stemmer ikke overens med virkeligheden.

- Det er en halv sandhed, siger Mads Petersen.

Han er direktør i Gartneriet Alfred Pedersen og Søn APS. Det var her Pia Kjærsgaard var til møde den dag, S og SF fremlagde Fair Løsning.

Han oplyser, at gartneriet har langt flere end 'et par og tredive' ansatte.

- Normalt har vi mellem 120 og 130 medarbejdere og i højsæsonen har vi op til 150 ansatte, siger Mads Petersen.

Han vedkender sig, at gartneriet kan blive nødt til at fyre medarbejdere, hvis alle skal arbejde en time ekstra om ugen. 
 
- Det passer, at jeg sagde, at vi måske ville blive nødt til at fyre fem medarbejdere. Det vil måske snarere være tre medarbejdere, men det er klart, at hvis folk skal arbejde 12 minutter ekstra om dagen, så kan vi klare os med færre medarbejdere, siger Mads Petersen.

Gartneriet skal altså i værste fald fyre hver 24. medarbejder, hvis 12-minutter planen bliver virkelighed. Og ikke mere end hver 7. medarbejder som Pia Kjærsgaard påstod under partilederrunden.

Pia Kjærsgaard indrømmer over for B.T., at tallet er overdrevet.

- Det ærgrer mig, at tallet er forkert, men pointen er den samme, nemlig at private virksomheder skal fyre, hvis 12 minutter bliver til virkelighed. Uanset hvor mange, der bliver fyret i forhold til det samlede antal medarbejdere, er det ikke sjovt for de tre eller fem, der mister deres job, siger Pia Kjærsgaard til bt.dk.

Læs meget mere om den dramatiske partilederrunde herunder: