Maria fra LO-kampagne mod genopretningsforliget sagde selv sit job op for at flytte sammen med sin kæreste i Sønderjylland. Hun har heller ingen børn.

LO's storstilede kampagne mod regeringen og Dansk Folkepartis genopretningsforlig bygger på direkte usandheder. Det skriver B.T. i avisen tirsdag.

Fagforbundet LO har i weekenden haft annoncer i landets aviser med store billeder af en kvinde ved navn Maria, der er en arbejdsløs kontorassistent med familie, som har svært ved at få hverdagen til at løbe rundt og nu frygter at miste sine dagpenge.

I virkeligheden sagde 27-årige Maria Winter Steffensen 1. januar selv op fra sit faste arbejde som kontorassistent i Aalborg Kommune for at flytte sammen med sin kæreste i Aabenraa.

Hun har heller ingen familie, men bor alene med kæresten Dan Larsen, der er kontorelev i Aabenraa Kommune, formand for HK Ungdom i Sydjylland og HK Kommunals elevudvalg.

- Det er vel egentlig ikke i orden. Men jeg kan jo for helvede ikke tjekke alting, siger LO's formand Harald Børsting om kampagnen.

Dansk Folkepartis formand Pia Kjærsgaard kalder annoncen med Maria for det pure opspind.

- Det viser, at LO's skræmmekampagne bygger på en direkte løgn, siger hun til B.T.

/ritzau/

Andre læser også