Lizette Risgaard, LO-formand og debattør i BT.
Lizette Risgaard, LO-formand og debattør i BT. Foto: Ditte Valente, PR-foto

Når kunstig intelligens, robotter og 3-D printere for alvor brager igennem herhjemme, er der brug for et solidt og stærkt fællesskab.

For trygge mennesker TØR kaste sig ud i fremtidens udfordringer og muligheder, utrygge mennesker tøver. Derfor: invester i mennesker – ellers risikerer regeringen at disrupte sit eget ’Disruptionråd'.

Lizette Risgaard

’Disruption’ - Hvad betyder det egentlig? Direkte oversat; forstyrrelse eller afbrydelse, men også et modeord for de forandringer teknologien skaber i vores samfund og på arbejdspladser, hvor forretningsområder el. hele brancher forandres eller forsvinder.

’Disruption’ er fx det, vores postbude oplever, de knokler i stadigt højere tempo, godt og samvittighedsfuldt. Alligevel er deres arbejde ved at forsvinde. For vi sender mails og sms’er i stedet for at skrive breve. Der gør livet lettere for rigtigt mange, men postbudene betaler prisen for den udvikling.

Lizette Risgaard

Og næsten fire ud af ti jobfunktioner på det danske arbejdsmarked kan med den eksisterende teknologi allerede i dag automatiseres.

Fællesskabet nyder altså godt af afgørende teknologiske tigerspring. Derfor er det også vigtigt at fællesskabet sørger for en hjælpende hånd til dem, de teknologiske tigerspring efterlader. Ellers vil vores samfund ikke hænge sammen.

For tryghed og tillid er en helt væsentlig dansk værdi. Det er dét, som får mennesker til at turde.

Derfor opfordrer jeg regeringen til at glemme alt om skattelettelser, fjerne grønthøster-besparelser og krav om højere pensionsalder. Det får ikke alle med ind i fremtiden, det kræver investeringer, ikke besparelser.

 

SMS

Hitter på Facebook