Opdatering: Debatten er nu afsluttet.

Statsminister Mette Frederiksen (S) gik til valg på at være "børnenes statsminister". Men hun gentager onsdag endnu engang, at regeringen ikke vil hente danske børn hjem fra fangelejre i Syrien.

Der vil kun være ganske særlige undtagelser fra den linje, siger Mette Frederiksen i en hasteforespørgselsdebat onsdag.

Det er Dansk Folkeparti, som blandt andet har bedt statsministeren oplyse, om hvorvidt regeringen planlægger at hente børnene og deres forældre til Danmark.

Og her er det korte svar: Nej.

Eksempelvis er der omkring 20 danske børn i al-Roj-lejren. Her lever de under kummerlige forhold. Regeringen ønsker ikke, at børnenes mødre, som har valgt at tilslutte sig den militante bevægelse Islamisk Stat (IS), skal tilbage til Danmark.

Kun i ganske særlige tilfælde, eksempelvis hvis en mor ammer et spædbarn, kan det eksempelvis komme på tale at hente danske børn hjem med moren, siger statsministeren.

Og desuden skal barnets helbred være i en så dårlig forfatning, at barnet ikke få den nødvendige behandling, der hvor barnet er.

Enhedslistens udlændingeordfører, Rosa Lund, mener, at Mette Frederiksen som selvudnævnt statsminister for børnene vender børnene ryggen.

Det afviser Mette Frederiksen.

- Jeg vender ikke nogen børn ryggen. Jeg anerkender ikke den præmis, at vi skal løbe nogen som helst form for risiko i forbindelse med fremmedkrigere. Og den risiko er der i en hver form for indsats på det her område.

- Disse mennesker har ikke et hjem i Danmark længere. Fremmedkrigere kan ikke komme hjem til Danmark. Danmark er ikke deres hjem. De har vendt os ryggen. De har forladt Danmark. De har tilsluttet sig Islamisk Stat, og de har vedkendt sig terrorens ansigt, siger hun.

- Børnene er i en skrækkelig situation, og jeg er sikker på, at forholdene i lejrene ikke egner sig til, at børn skal være der. Men i vores optik betyder det ikke, at de mennesker, der har vendt Danmark ryggen, skal tilbage, siger Mette Frederiksen.

Emnet er fortsat yderst aktuelt, da regeringens støttepartier - Enhedslisten, SF og De Radikale - presser på for at få børnene hjem til Danmark.

Indtil videre helt og aldeles forgæves. Regeringen gentager, at den for eksempel ikke kan tvangsfjerne de omtalte børn.