Udenrigsminister Martin Lidegaard rejser til Washington for at deltage i en terrorkonference, hvor han mødes med præsident Barack Obama. Budskabet fra Det Hvide Hus er, at en langsigtet indsats er nødvendig for at stoppe terroren.

Den danske udenrigsminister rejser onsdag til den amerikanske hovedstad, Washington, for at deltage i en større konference om at forhindre terrorisme.

Det bekræfter Udenrigsministeriet over for Berlingske.

Her skal Martin Lidegaard (R) efter planen blandt andet møde USAs præsident, Barack Obama, og formentlig også vicepræsident Joe Biden.

Egentlig var det planen, at justitsminister Mette Frederiksen (S) skulle have deltaget i mødet, men efter terrorangrebene mod København er planerne i sidste øjeblik ændret.

Mandag aften talte statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i telefon med Obama om netop den kommende konference om terror, bekræfter Det Hvide Hus.

På mødet vil amerikanerne diskutere, hvordan især præster, imamer, skolelærere, sundhedspersonale og lokale ledere kan være med til at modvirke radikalisering og terror.

Den aarhusianske borgmester, Jacob Bundsgaard (S), deltager også i konferencen, hvor han skal fortælle om erfaringerne med den såkaldte Aarhus-model, der har til formål at bekæmpe radikalisering.

En højtstående embedsmand i Det Hvide Hus oplyser over for en række journalister, at Det Hvide Hus håber, at mødet kan være med til at stoppe angreb som det netop overståede i København.

»Men jeg tror, at vi må være realistiske i forhold til, at dette er en langsigtet investering,« siger embedsmanden ifølge Berlingske og understreger, at »investeringen« vil foregå på »mange forskellige niveauer«.

To personer blev i weekenden dræbt i København, da den formodede gerningsmand, 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, skød ved Krudttønden på Østerbro og nær den jødiske synagoge i Krystalgade i Indre By. Den 22-årig blev efterfølgende skudt og dræbt af politiet.