Liberal Alliance afviser Venstres planer om, at visse udlændinge skal have lettere ved at komme til Danmark end andre.

Liberal Alliance er imod Venstres plan om at give bestemte nationaliteter forrang i forhold til at komme til Danmark. Det siger partiets formand, Anders Samuelsen (LA), i et interview med Ugebrevet A4.

Mandag kritiserede Brasilien Venstre for partiets udspil til en udlændingepolitik. Og nu melder Liberal Alliance sig også ind i koret af kritikere.

Det er partiet inderligt imod at sortere folk på nationaliteter, sådan som Venstre ønsker, og der er dermed langt fra enighed om udlændingepolitikken i den borgerlige blok.

»Lad os sige det, som det er: Venstres forslag handler om muslimer og ikke-muslimer. Det er elefanten i rummet, som ingen vil tale om. Men vi har meget mere lyst til at sortere folk på individ- end på gruppeplan,« siger Anders Samuelsen til Ugebrevet A4.

Venstre lægger op til, at borgere fra lande som USA, Japan og Israel får betydeligt nemmere adgang til Danmark end borgere fra eksempelvis Kina, Brasilien og Sydafrika. Men på den måde løber Danmark en stor risiko for at gå glip af talenter, mener Anders Samuelsen.

»Venstre er kommet frem til, at det eksempelvis skal være sværere for kinesere at komme hertil. Men der er højst sandsynligt nogle meget kloge kinesere, som vi håber på gerne vil til Danmark. Og som vil kunne skabe arbejdspladser og vækst her,« siger han til Ugebrevet A4.

BNB