Venstres fald i meningsmålingerne er med til at sende Liberal Alliance over spærregrænsen. Nye måling sender samtidig Lene Espersens popularitet i bund.

Siden Ny Alliance i sommeren 2008 blev til Liberal Alliance, har meningsmålinger konstant sendt partiet under spærregrænsen.

Men nu viser en undersøgelse, som YouGov Zapera har foretaget for metroXpress, at partiet står til at få 2,3 procent af stemmerne og dermed fire mandater, hvis der var valg i morgen.

- Det er resultatet af et års arbejde for at skabe troværdighed om partiet. Vi har insisteret på at tale politik: lavere skat, mere vækst og mindre offentlig sektor, siger partileder Anders Samuelsen til metroXpress.

Meningsmålingen viser også, at Socialdemokraterne står til at vinde syv mandater, mens Venstre og de konservative står til at miste henholdsvis 12 og to mandater i forhold til folketingsvalget i 2007.

Det giver et solidt flertal til rød blok på 94 mod 81 mandater og lægger en dæmper på politisk kommentator Niels Krause-Kjærs optimisme på vegne af Liberal Alliance.

- Hvis Liberal Alliance kommer over spærregrænsen ved næste valg, vil det formentlig være udtryk for, at den borgerlige regering er faldet. Nedbruddet i regeringen, som jeg godt synes, man kan tale om for tiden, er deres chance for at hente utilfredse vælgere, siger Niels Krause-Kjær.

/ritzau/