Ole Birk Olesen (th) mener, at Enhedslistens vælgere ikke rigtig ved, hvad det er for et parti.
Ole Birk Olesen (th) mener, at Enhedslistens vælgere ikke rigtig ved, hvad det er for et parti. Foto: Keld Navntoft

Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance er bekymret over, at Enhedslisten opstiller en dømt terrorstøtte til det kommende kommunalvalg. Han mener ikke de danskere, der stemmer på liste Ø ved, hvor de i virkeligheden har partiet.

'Enhedslistens kandidat er dømt for at støtte terror', sådan lød den overskrift på en artikel på Politiken.dk fredag, som har fået Ole Birk Olesen op af stolen.

Artiklen, som du kan læse her, beskriver, hvordan Enhedslisten til det kommende kommunalvalg opstiller Ulrik Kohl, der tidligere er dømt for at støtte terror-organisationerne FARC fra Columbia og PFLP fra Palæstina, til en plads på Københavns Rådhus.

Dommen over Ulrik Kohl, og flere andre, faldt tilbage i 2008, efter firmaet Fighters+Lovers havde solgt T-shirts og parfume, hvor overskuddet gik til FARC og PFLP, der begge er på USA's og EU's terrorliste. I første omgang blev Ulrik Kohl frikendt i Københavns Byret. Efterfølgende blev han idømt seks måneders fængsel i Østre Landsret. En dom, der senere blev gjort betinget i Højesteret.

At Enhedslisten opstiller en person, der er dømt for at støtte terror, har fået Ole Birk Olesen til tasterne på sin Facebook-profil, hvor han meget malerisk beskriver, hvordan palæstinensiske PLFP i terroraktioner har slået adskillige mennesker ihjel. Hvorefter han skriver, at de ni pct. af danskerne der stemmer på liste Ø, efter hans mening, ikke er klar over, hvad det er for et parti de stemmer på.

Til BT siger Ole Birk Olesen:

- Jeg mener, det er uden for en hver tvivl, at PFLP er en forfærdelig terrororganisation, som slår helt uskyldige mennesker ihjel. Det er en opførsel, som alle ordentlige mennesker må tage afstand fra. Men det gør Enhedslisten ikke, når de opstiller en person, der er dømt for at støtte terrororganisationer. Det er et ekstremt problem for Enhedslisten og de ni pct., der stemmer på dem, siger Ole Birk Olesen.

- Enhedslisten er mere populært, end deres politik lægger op til, når de støtter terror. Derfor mener jeg, det skal problematiseres, hvilket parti Enhedslisten er, siger Ole Birk Olesen.

Hvad mener du? Har Ole Birk Olesen ret i sin kritik? Og ændrer det din opfattelse af Enhedslisten, at partiet opstiller en person der er dømt for at støtte terror? Deltag i debatten under artiklen

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.