Udenrigsminister Lene Espersen (K) har sendt afbud til EUs ministermøde på mandag, fordi hun holder familieferie i Italien. Dermed går hun glip af vigtige klimadrøftelser.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Mandag mødes EU-landenes udenrigsministre til rådsmøde i Bruxelles, men for tredje gang på få måneder er Lene Espersen fraværende ved et vigtigt udenrigspolitisk møde.

På mødet skulle den konservative leder blandt andet have kæmpet for regeringens ønske om en skærpelse af EUs mål for CO2-reduktion. Mødet er så afgørende, at den svenske udenrigsminister Carl Bildt afbryder sin ferie for at tage til Bruxelles, men Lene Espersen har meldt afbud og sendt to embedsmænd i stedet.

- Carl Bildt er på ferie i Kroatien, men flyver til Bruxelles for at deltage i mødet. Efter mødet fortsætter han sin ferie, lyder det i en officiel udtalelse fra det svenske udenrigsministerium til B.T.

SYNES DU, AT LENE ESPERSEN TAGER SIT JOB SERIØST NOK?

Både Socialdemokraterne og SF kalder den danske nedprioritering af mødet for 'uheldig'.

- Det giver en helt anden taletid, når man sender en minister. Hvis situationen er den, at udenrigsministeren ikke kan være til stede, er det regeringens ansvar at sende en minister af sted, som kan skaffe Danmark den nødvendige taletid, siger Socialdemokraternes EU-ordfører, Kim Mortensen , til B.T.

Første gang Lene Espersen meldte afbud til et vigtigt udenrigspolitisk møde var i påsken. Her meldte hun afbud til et møde i Canada om det arktiske spørgsmål, fordi hun var hun på ferie på Mallorca.

Ligeledes måtte Espersen tirsdag i denne uge melde afbud til en stor konference med 60 ministre i afghanske Kabul. Lufthavnen var dog under beskydning, og da Espersen – modsat mange af sine kollegaer – ikke fløj i militærfly, nåede hun aldrig frem.

Synes du, at Lene Espersen tager sit job seriøst nok? Scroll ned og deltag i debatten