Lyt til artiklen

Kulturminister Per Stig Møller hader ikke udenrigsminister Lene Espersen, og hun kan også godt lide ham. Det glæder statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Skulle nogen politiske iagttagere have den opfattelse, at der skulle herske dårlig kemi mellem udenrigsminister Lene Espersen (K) og kulturminister Per Stig Møller (K), så tager de helt fejl.

I hvert fald hvis man skal tro de to personer selv.

- Jeg kan rigtig godt lide Per Stig Møller. Jeg sætter meget stor pris på ham, og jeg har et fantastisk godt samarbejde med ham.

Således lyder det fra Lene Espersen, da hun på et pressemøde om regeringens skolestrategi fredag bliver bedt om at forholde sig til formiddagsaviserne påstande om, at der skulle eksistere et decideret had mellem de to.

Og Espersens betragtning om Per Stig Møller er tilsyneladende gengældt. Fredag formiddag afviste Per Stig Møller over for Ritzau påstandene om "had" som "uhyrlige" og roste i samme åndedrag Lene Espersen.

Og for at fuldende idyllen kommenterer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) også sagen på dagens pressemøde:

- Jeg vil bare udtrykke min glæde over, at de to ministre kan lide hinanden. Og det er i øvrigt også mit generelle indtryk af regeringens øvrige ministre - også dem, der ikke har udtalt det til Ritzaus Bureau, forklarer han på pressemødet.

/ritzau/