Odenses borgmester Anker Boye siger stop efter 20 år.
Odenses borgmester Anker Boye siger stop efter 20 år. Foto: Jens Nørgaard Larsen

Odenses mangeårige borgmester Anker Boye (S) stopper efter 20 år i stolen.

Den socialdemokratiske borgmester trækker sig både fra sin borgmesterpost og byrådet, når der har været valg næste år, skriver Fyens.dk.

65-årige Anker Boye har været socialdemokratisk spidskandidat i 24 år og borgmester i 20 år. Men når vælgerne i 2017 skal sammensætte et nyt byråd, har Odenses borgere ikke længere mulighed for at stemme på den erfarne politiker:

»Jeg elsker min by, jeg elsker mit arbejde, men man ved aldrig, hvad livet byder, og min kone Lykke og jeg vil gerne have nogle gode år sammen, hvor der er tid til nogle andre ting,« siger Anker Boye til Fyens.dk.

Anker Boye

Den seneste tid har det ikke skortet på kritik af Anker Boye fra partifællerne i Socialdemokraterne og fra Odense Kommunes medarbejdere og borgere. Det skyldes, at borgmesteren har været med til at afsætte millioner til en vækststrategi, samtidig med at der er skåret i servicen til børn og ældre, skriver Fyens.dk.

Men Anker Boye afviser over for den fynske avis, at han er blevet presset ud og siger, at han allerede tog sin beslutning under sidste valgkamp i 2013. Der aftale borgmesteren med sin kone, at det var sidste gang, han stillede op.

Anker Boye tilføjer, at han ikke har delt sin beslutning med mange, men han har dog fortalt om sin planlagte afgang til sin politiske ordfører Peter Rahbæk Juel. Det var der en god grund til, for den afgående borgmester mener, at Peter Rahbæk Juel er et godt bud på en ny spidskandidat.

Borgmesteren slår dog fast over for Fyens.dk, at det er partiets beslutning, hvem der skal efterfølge ham.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.