Det var for at hjælpe kunderne, forsvarer daværende finansminister Lars Løkke Rasmussen Bankpakke 2, efter at det er kommet frem, at han deltog på omstridt møde med bankerne om Bankpakke 2 i 2009.

Bankpakke 2 skulle sørge for, at der var penge til at låne ud til kunderne. Den blev ikke til for at redde bankerne.

Det siger daværende finansminister og nuværende formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, efter han ifølge TV 2 sammen med daværende erhvervs- og økonomiminister Lene Espersen (K) deltog i et møde med repræsentanter fra bankerne i januar 2009. Efter mødet blev det aftalt at droppe den såkaldte "upside-model", der skulle give staten del i en kursgevinst, hvis bankaktierne efterfølgende steg.

Læs også artiklen fra november 2009: Staten går glip af milliarder på Danske Bank-lån

Ifølge dokumentaren "Sikke en fest", der blev vist mandag aften på DR1, har fraværet af upside-modellen i Bankpakke 2 kostet den danske stat 24 mia. kroner.

Lene Espersen blev i dokumentaren beskyldt for at have ændret aftaleteksten i sidste sekund, efterat  man tidligere havde været enige mellem forskellige partier om upside-modellen. Dagen efter mødet med bankerne var upside-modellen skrevet ud af Bankpakke 2.

Lars Løkke Rasmussen kan ikke huske, om han var med til mødet.

"Jeg skal ikke kunne sige, om jeg var med til det møde. Jeg var med til mange møder," siger han til TV 2 News.

Det spiller dog ikke nogen rolle, siger han.

"Det, der er det afgørende, er, at det var de rigtige beslutninger, der blev truffet. Formålet med kreditpakken (bankpakke 2, red.) var ikke at redde banker. Det handlede om at redde virksomhedernes adgang til kapital," siger Lars Løkke Rasmussen til TV 2 News og fortsætter:

"Havde man valgt modellen med upside, som Rothschild (konsulentvirksomhed, red.) på et tidspunkt anbefalede, så havde bankerne ikke sagt ja til ordningen, og så havde man ikke fået kreditterne ud at flyde."

Lars Løkke Rasmussen siger i øvrigt, at staten indtil videre har modtaget renteindtægter fra bankerne i omegnen af ti milliarder kr. som følge af Bankpakke 2.

Fra bankernes side deltog daværende ordførende direktør i Danske Bank Peter Straarup og Nordeas adm. direktør Peter Schütze ifølge dokumentaren. De to udgjorde formandsskabet i bankernes brancheorganisation, Finansrådet.