Arkivfoto (Foto: EMMANUEL DUNAND/Scanpix 2016)
Arkivfoto (Foto: EMMANUEL DUNAND/Scanpix 2016) Foto: EMMANUEL DUNAND

Tirsdag blev en usædvanlig dramatisk dag på Christiansborg, hvor De Konservative valgte at trække deres støtte til Miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V). Og dramaet fortsatte ud på de sene aftentimer, hvor lederne i blå blok diskuterede det videre forløb.

Lars Løkke Rasmussen (V) lod vente på sig. Og da uret viste, at tirsdag var blevet til onsdag, var statsministeren forsvundet ud ad en bagudgang i Statsministeriet uden at snakke med den ventende presse.

Pape og Knud Kristensen

Det betyder dermed, at Eva Kjer Hansens situation endnu ikke er afgjort.

For selvom der ikke er støtte til Eva Kjer Hansen fra De Konservative længere - så ser det ud til, at hun fortsat møder ind på arbejde som minister onsdag.

Det ser dermed ud til, at De Konservative må stå ved deres erklæring om manglende tillid til ministeren ved en afstemning i folketingssalen.

Pape Eva Kjer

Drama sent ud på aftenen
Tirsdagens drama fortsatte ud på de sene aftentimer, hvor partilederne fra blå blok sad i møde i timevis, efter statsminister Lars Løkke Rasmussen på Twitter indkaldte til krisemøde mellem de partier, der støtter Venstre-regeringen.

Først kom Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl og Liberal Alliances Simon Emil Ammitzbøll ud efter et møde på flere timer.

Løkke

Her var der, specielt fra Kristian Thulesen Dahls side, hovedrysten over, at Søren Pape Poulsen flere gange havde forladt mødet for at snakke med pressen, mens Liberal Alliance var vrede over De Konservatives beslutning om at trække deres støtte til Eva Kjer Hansen, som partiet fortsat har tillid til.

Fåmælt Pape
Noget tid efter kom Søren Pape Poulsen ud fra mødet, men han havde ikke mange kommentarer til mødet. Han fortalte, at der var blevet talt om, hvordan hvert parti så situationen. Søren Pape Poulsen svarede på et par enkelte spørgsmål, inden han hurtigt tog flugten fra pressen.

Sydafrika

Lars Løkke Rasmussen var den sidste til at komme ud fra mødet - ganske længe efter Søren Pape Poulsen - efter klokken havde rundet midnat. Men det var ad en bagindgang i Statsministeriet - og dermed uden om den ventende presse.

Hos flere medier og eksperter bliver der spekuleret i, om Lars Løkke Rasmussen vælger at trodse De Konservatives mistillid til Eva Kjer Hansen, og dermed fremtvinger en afstemning om ministerens fremtid i folketingssalen.

Jarl Cordua.

Ved et pressemødet tirsdag aften forklarede Søren Pape Poulsen, hvorfor De Konservative havde valgt at trække støtten til Eva Kjer Hansen:

»Vi kan ikke have tillid til en minister, der ikke giver et retvisende billede til konsekvenserne af landbrugspakken. For det først står vi bag landbrugspakken. Landbruget skal ikke betale for, at ministeren ikke kan give et retvisende billede. Det er ikke landbruget eller vores natur, der skal betale prisen, for det misvisende billede,« lød det fra den Konservative formand.

Søs

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.