Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, lader sig ikke kue af modgang. Det gjorde den tidligere statsminister klart for alle, der ville lytte, da han lørdag formiddag satte sig overskrævs på en racercykel for at tilbagelægge en isnende kold og våd tur fra Hammel til Randers.

Turen var arrangeret af lokale Venstrefolk, der ønskede at signalere opbakning og sammenhold i partiet forud for kommunalvalget 19. november.

Få timer inden afgang var de blå partisoldater vågnet til den for dem dårligste meningsmålinger i næsten to år. De seneste ugers mange sager om formandens rejser på første klasse og rod i skatte- og lønforhold har ifølge Gallup fået opbakning til Venstre til at . Sidst så få vælgere ville sætte deres kryds ved V var i januar 2012, og eksperter spår, at nedturen kan fortsætte.

Trods det var det en på overfladen uberørt Lars Løkke Rasmussen, der kort efter klokken 10 storsmilende trillede ind på parkeringspladsen foran Hammel Idrætscenter for at gøre sine cirka 25 tohjulede støtter selskab på den 30 kilometer lange tur.

- Jeg er bedst i modvind. Når det bliver lidt svært, så gearer jeg bare ned og arbejder endnu hårdere, sagde partiformanden og udløste en lang række skæve smil hos de Venstrefolk, som på det seneste har set deres formand i historisk store problemer.

'Ingen kommentarer'

Ingen syntes at være i tvivl om, at bemærkningen både henviste til de ventende strabadser på de regnvåde østjyske landeveje og til de mere langsigtede udfordringer med at genopbygge befolkningens tillid til oppositionens bud på Danmarks næste statsminister.

De aktuelle meningsmålinger ønskede Lars Løkke Rasmussen af principielle årsager ikke at kommentere, meddelte han, inden har ledsaget af klapsalver trillede af sted mod Randers.