Lars Pries mister sine dagpenge lillejuleaften
Lars Pries mister sine dagpenge lillejuleaften Foto: Liselotte Sabroe
Langtidsledige Lars Pries skriver sine juletanker til BT's læsere.

46-årige Lars Pries har været på dagpenge i 2 år og står til at miste dagpengeretten den 23. december. Han mistede sit tidligere arbejde som senior project manager i oktober 2010. Firmaet gik konkurs. Siden da har han søgt over 2.000 job - også akutjob, som han kalder noget fis.

- Der er slået et halvt hundrede lægestillinger op og en lang række offentlig stillinger i kommuner og ministerier. Men det hjælper ikke én, som kommer fra det private erhvervsliv og arbejder med marketing og it, siger Lars Pries, som også har droppet den personlige jobformidler, der var en del af regeringens første akutpakke.

- Jeg får ikke noget ud af det. Jeg får analyseret min personlighed og mine kompetencer, men lige så snart jeg bliver tilbudt noget, er det altid praktikpladser, der ikke matcher det. Til gengæld lugter praktiktilbuddene af, at firmaer har nogle midlertidige opgaver, der skal løses, og at der ikke er mulighed for fastansættelse.

Regeringen forlængede tidligere på året dagpengeperioden med et halvt år for dem, der ellers ville have mistet retten til dagpenge efter 1. juli 2012 og frem til 31. januar 2012. Den forlængelse håber Lars Pries at få gavn af. Men det får han først svar på mellem jul og nytår. Så han må holde jul i uvished, skriver han i sit julebrev til BT's læsere:

Så nærmer tiden sig lille juleaften - 23. december - normalt en dag, hvor der skulle have været dømt mega julehygge med konen og ungerne inden det går løs selve juleaften. Men nu mere en skæbnedag for hele familien for den 23. december er her i det herrens år 2012 ikke nogen rar dag.

Den 23. december er også dagen hvor jeg, som ledig eller i et mere moderne sprog som jobjæger, rammer 2 års grænsen for at opretholde retten til udbetaling af de så nødvendige dagpenge. Penge, der lige akkurat sikre familiens daglige overlevelse.

Bliver det en trist jul? Bestemt, det er jo aldrig sjovt at skulle holde jul med den øvrige familie og se dem modtage deres overflod af spændende og flotte julegaver, når vi kun lige akkurat har kunnet skrabe sammen til at få købt gaverne til børnene. Men på en måde bliver det også en ok jul - for børnene får deres julegaver, vi får hygget med familien og kan for en stund glemme den stressede hverdag, konstant søgende efter et nyt job. Jeg klager egentlig ikke fordi, jeg er fortsat heldig, da jeg lige akkurat når at få 26 ugers yderligere forlængelse inden dagpengeudbetalingerne indstilles.

Mine tanker strejfer et kort øjeblik alle de andre jobjægere, som lige om lidt mister deres eksistensgrundlag og skal på kontanthjælp eller ingenting. Jeg håber og tror stadig på, at jeg nok skal nå at finde et af de så eftertragtede job i det forjættede land, men tanken vokser og vokser, hvornår får dette dog en ende. UVISHEDEN er den værste stressfaktor. Var der blot en sludato, hvor alt bliver som før, der hvor far var glad og smilende og familien havde det rart sammen,

JA så skulle vi nok klare den. Kommer det rigtige job eller bare et job i morgen, om 1 måned eller først til næste jul - det dræner een for energi, en energi der er nødvendig for at opretholde facaden overfor et samfund, der ikke har forståelsen for, at det kan gå galt selv for de bedste. Med disse ord fra mig til alle jer ønskes I en glædelig jul og godt nytår samt et håb om, at alle dem, som vil et arbejde kan få deres højeste juleønske opfyldt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.