Ligesom partifællen Tom Behnke gav den konservative partiformand goder til direktøren for Rådet for Sikker Trafik uden først at få det godkendt i Justitsministeriet.

Det konservative folketingsmedlem Tom Behnke tog for nylig konsekvensen og gik af som formand for Rådet for Sikker Trafik, da det kom frem, at han havde givet rådets direktør, Anders Rosbo, en lønstigning på 27 procent over fire år uden at orientere hverken justitsministeren eller rådets forretningsudvalg.

Nu bliver partiets formand, Lars Barfoed, også en del af sagen om Anders Rosbos løn og goder.

Ifølge Jyllands-Posten bevilgede Lars Barfoed i 2008, da Barfoed selv var formand for rådet, fri bil til Anders Rosbo. Det skete ligeledes uden at få det godkendt i Justitsministeriet, fremgår det af dokumenter fra Rigsrevisionen.

De nærmere omstændigheder står ikke helt klart i Lars Barfoeds hukommelse.

- Det er fire år siden. Jeg kan ikke huske detaljerne. Men som jeg erindrer det, var det inden for den aftale og den praksis, der var. Den tidligere direktør havde også fri bil, og det var aftalt, at Anders Rosbo kunne få en fri bil, når han var færdig med leasingen af den bil, han havde. Sådan husker jeg det, siger Lars Barfoed til Jyllands-Posten.

Det var den tidligere formand for Rådet for Sikker Trafik, forhenværende Frederiksberg-borgmester Mads Lebech (K), der i 2007 ansatte og lovede fri bil til Anders Rosbo, som har en fortid som kommunikationsrådgiver hos de Konservative.

Socialdemokraternes statsrevisor, Mogens Jensen, kalder de nye oplysninger i sagen »stærkt problematiske« og vil have Kammeradvokaten til at kulegrave Lars Barfoeds formandstid. Kammeradvokaten er allerede i gang med at undersøge Tom Behnkes rolle i sagen.

Enhedslistens trafikordfører, Henning Hyllested, er forarget over det »konservative cirkus« i Rådet for Sikker Trafik og vil have justitsminister Morten Bødskov (S) til at udpege en politisk uafhængig formand for rådet efter Tom Behnkes farvel.

- Så vil man da undgå mistanken om, at politikerne går og tilgodeser sig selv og kammeraterne, siger Henning Hyllested til Jyllands-Posten.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.