Folketingspolitikerne Jesper Langballe (DF) føler skyld oven på sin kones død. I ny bog fortæller han, hvordan han svigtede sin kone, som flere gange blev indlagt til afvænning for sit alkoholmisbrug. Det skriver Ekstra Bladet torsdag.

En ærlig Jesper Langballe erkender, at han i lange perioder var med til at gøre livet svært for sin kone, Gitte Langballe. Da Langballe i 1972 begyndte at læse til præst, lod han ofte sin kone være alene med parrets fire små børn.

- Jeg svigtede ved ikke at holde de aftaler, som vi havde lavet. Og det var der min kones alkoholproblemer begyndte, siger Jesper Langballe til Ekstra Bladet.

Avisen har talt med Jesper Langballe i anledning af bogen 'Langballe - en biografi', der udkommer i dag. Bogen er skrevet af journalisterne Mads Bregenov-Pedersen og Mads Jensen, og berører blandt andet Gitte Langballes problematiske forhold til alkohol - en sygdom som resulterede i flere indlæggelser til afvænning.

I bogen fortæller Jesper Langballe, at familien forsøgte at skjule problemerne for sine omgivelser.

- Det kunne vi så ikke helt, for somme tider var Gitte jo plakatfuld, og det er problematisk, når man er præstekone, citerer Ekstra Bladet Jesper Langballe for at sige i bogen.

En blodprop i hjertet tog i 2005 livet af Gitte Langballe.