Region Midtjylland har i løbet af halvanden måned ansat 18 personer i såkaldte akutjob. Det er under 10 procent i forhold til det mål, regionen har sat. Alligevel er regionsdirektør Bo Johansen optimist.
Region Midtjylland har i løbet af halvanden måned ansat 18 personer i såkaldte akutjob. Det er under 10 procent i forhold til det mål, regionen har sat. Alligevel er regionsdirektør Bo Johansen optimist. Foto: Kim Haugaard

Region Midtjylland har i løbet af halvanden måned ansat 18 personer i såkaldte akutjob. Det er under 10 procent i forhold til det mål, regionen har sat.

Alligevel er regionsdirektør Bo Johansen optimist.

– Som det ser ud nu, tror jeg på, at vi kan nå vores mål, som ikke bare er at opslå 184 akutjobs, men at ansætte 184 personer i akutjob, siger Bo Johansen ifølge regionmidt.dk.

I alt har Region Midtjylland i de halvanden måned opslået 282 akutjob. Det vil sige, at under seks procent af de opslåede akutjob rent faktisk er blevet besat af langtidsledige.

I a-kassernes samvirke finder man da heller ikke tallene fra Region Midtjylland prangende.

- Hvis de tal gælder generelt for akutjob, er det dybt problematisk. Så er det under hvert tiende akutjobopslag, der kommer én i målgruppen til gode, siger Verner Sand Kirk, der er direktør i AK-Samvirke, brancheorganisation for 26 a-kasser, til ekstrabladet.dk.

Nye beregninger fra regeringen viser, at 17.000-23.000 personer forventes at opbruge deres dagpenge i første halvår 2013. Det tidligere skøn lød på 7.000-12.000.

Dermed vokser presset på akutjobordningen, der er regeringens og arbejdsgivernes aftale inden sommer at fremskaffe 12.500 akutjob rettet særligt mod de udfaldstruede.

Den nyeste optælling på landsplan viser, at der er opslået 5.709 akutjob. Men der findes ingen samlet statistik for, hvor mange af de opslåede akutjob, der er gået til udfaldstruede.

Opgørelsen fra Region Midtjylland er derfor særlig interessant, fordi regionen har tal på, hvor stor en del af de opslåede akutjob, der går til målgruppen af langtidsledige.

- Det er en stikprøve, men det er samtidig en total-undersøgelse fra en hel region. Vi må virkelige håbe, at der er helt anderledes effekter på statens, kommunernes og de privates område, hvis vi skal få en mærkbar effekt af akutjobordningen, siger Verner Sand Kirk til ekstrabladet.dk.

Hvad mener du?
Deltag i debatten herunder.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.