Ny fødevareminister får rosende ord med på vejen fra to af landbrugets organisationer.

København: Landbruget ser frem til samarbejdet med den nyudnævnte miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V).

Sådan lyder det samstemmende fra de to organisationer Landbrug & Fødevarer og Bæredygtigt Landbrug.

- Vi kender kun Esben Lunde Larsen for det gode. Vi har allerede haft et fortrinligt samarbejde med ham på forskningsområdet, hvor han har prioriteret den erhvervsrettede forskning, siger direktør i Landbrug & Fødevarer Karen Hækkerup i en skriftlig kommentar.

- Landbruget står overfor nogle vigtige år, hvor vi skal arbejde os ud af en økonomisk krise og søsætte fremtidens moderne miljøregulering. Så der bliver nok af store udfordringer at tage op, og det glæder jeg mig til at tage fat på, i dialog med den nye minister, siger Karen Hækkerup.

Også organisationen Bæredygtigt Landbrug, der har rost den afgående miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) til skyerne for hendes arbejde med den omstridte landbrugspakke, er tilfreds med arvtageren.

- Det er et stort hul, den nye minister skal udfylde efter Eva Kjer Hansen, så vi glæder os over, at der kommer en vestjysk landmandssøn på pladsen, der ved, hvordan man samtænker natur og landbrug, siger formand for Bæredygtigt Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen til organisationens hjemmeside.

Men Esben Lunde Larsen bliver ikke kun minister for landmændene. Han bliver også øverste chef for landets fiskere, og her har man også store forhåbninger til ministeren.

Og der er nok at tage fat på, lyder det fra formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen.

- Der er problemstillinger, der kræver politisk handling fra ministeren her og nu, og derfor må det være noget at det første, som Esben Lunde Larsen giver sig i kast med, siger han i en kommentar og nævner blandt andet en forestående nul-kvote på tobis og snærede regler for fiskeri i Østersøen.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.